Yuri van Geest in de Werkprofessor: ‘Ontwikkel mens-zijn in AI-tijdperk’

Werkprofessor

December 11, 2023

Yuri van Geest in de Werkprofessor: ‘Ontwikkel mens-zijn in AI-tijdperk’

Werkprofessor

December 11, 2023

Yuri van Geest in de Werkprofessor: ‘Ontwikkel mens-zijn in AI-tijdperk’

Werkprofessor

December 11, 2023

Yuri van Geest in de Werkprofessor: ‘Ontwikkel mens-zijn in AI-tijdperk’

Werkprofessor

December 11, 2023

Onze gast van vandaag in de Werkprofessor podcast is Yuri van Geest, internationale keynote speaker en ondernemer op het gebied van exponentiële opkomende technologieën. Hij is co-auteur van de (Amazon ) bestseller getiteld ‘Exponential Organizations’. Er zijn maar liefst 700.000 exemplaren verkocht. Het boek gaat over de fundamenteel nieuwe manieren waarop startups en bedrijven intern en extern zijn georganiseerd om om te gaan met disruptie, exponentiële technologieën en versnelde veranderingen Hij zegt daarover nu: dit is verouderd, we moeten richting ecologisch en inheemse organisaties. ​

AI’s invloed

Dit interview wordt een zoektocht. Geen vraag en antwoord, maar een zoektocht naar wat de nieuwe technologie, AI, exponentiële groei voor ons als mensen en ons werk gaat betekenen.

 We gaan het niet hebben over de angst voor banenverlies, maar wel ‘wat betekent dit voor het werk en hoe we dat organiseren?’ ‘Hoe gaat die samenwerking eruit zien?’ Yuri zegt dat mensen goed in mens zijn, dat moeten we verder ontwikkelen en alles wat de computer kan, bij de computer laten. Maar wat betekent dat dan in de praktijk? Grote bedrijven zullen groter worden en kleinere bedrijven blijven een cruciale rol spelen, maar welke? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de voordelen van AI op de werkplek voor iedereen toegankelijk zijn, en dat er geen verdere kloof ontstaat tussen diverse groepen werknemers? 

Takeaways

  1. Mensen zijn goed in mens zijn. Door AI te implementeren in jouw bedrijf gaat de productiviteit met 50 tot 200% omhoog. Hierdoor komt er ruimte vrij voor de mens om emotionele-, sociale-, fysieke- en spirituele intelligentie op de werkvloer te kunnen toepassen, wat heel belangrijke capaciteiten zijn. 
  2. Door gebruik te maken van AI, kunnen we efficiënter werken. Door de extra tijd ontstond ruimte in de werkplanning. In plaats van deze ruimte op te vullen met nog meer werk, ga eens samen kijken hoe je tot betere (creatieve) plannen kan komen. 
  3. Geef meer ruimte aan je menselijke aspecten. Kijk naar manieren waardoor je niet wordt afgeleid door je telefoon etc.. Kom tot jezelf en je essentie hierdoor krijg je een ander bewustzijn. Je haalt meer ideeën uit deze ervaring. Door te vertragen versnel je.

Links 

Meer over Yuri van Geest

Het boek ‘Exponentiële organisaties Waarom nieuwe organisaties tien keer beter, sneller en goedkoper zijn - en hoe jij dat ook wordt’ 

Aflevering 1. ‘Kansen voor iedere ondernemer met Chat GPT’ -  Remy Gieling 

Aflevering 2. ‘Blijf je concurrentie voor door onder andere Robotic Process’ - Remy Gieling

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/ of op https://www.viepeople.com/inspiratie?inspiration-type=Podcast.

Bouw de best presterende teams op basis van objectieve HR data

Een goed uitgevoerde datagedreven HR aanpak geeft grip op de ontwikkeling en het welzijn van je mensen, én zorgt voor duidelijkheid en transparantie. Maar waar begin je en hoe zorg je voor borging binnen je organisatie?

Datagedreven HR

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Datagedreven HR

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen