Kansen voor iedere ondernemer met Chat GPT

Werkprofessor

December 20, 2022

Kansen voor iedere ondernemer met Chat GPT

Werkprofessor

December 20, 2022

Kansen voor iedere ondernemer met Chat GPT

Werkprofessor

December 20, 2022

Kansen voor iedere ondernemer met Chat GPT

Werkprofessor

December 20, 2022

Kunstmatige Intelligentie - we hadden het erover met Judith Dijkstra, senior onderzoeker bij TNO, over wat AI is en de toekomst van AI. Vandaag concentreren we ons op deep learning en specifiek Chat GPT. Diep leren in het Nederlands vertaald klinkt het een beetje vreemd, probeert het menselijk brein na te bootsen, met als doel dat systemen gegevens kunnen clusteren en voorspellingen kunnen doen met een ongelooflijke nauwkeurigheid. Volgens onze gast van vandaag: Remy Gieling, staat deep learning aan de vooravond van een doorbraak waar alle bedrijven iets mee kunnen.

Remy Gieling is een presentator met verstand van zaken. Hij is voormalig hoofdredacteur van MT/Sprout en als oprichter van ai.nl weet hij de belangrijkste technologische trends begrijpelijk te vertalen naar de impact voor banen en bedrijven.


Waar staan we met AI

Om naar de toekomst te kunnen kijken, blikt Remy kort terug op het verleden. AI is namelijk helemaal niet nieuw. In 1956 is de term al bedacht. “We hadden een eerste chatbot in 1966 en we hadden al zelfrijdende bussen in 1984. Vandaag de dag, je kan geen krant meer openslaan of je leest iets over kunstmatige intelligentie of algoritmes. Dat heeft te maken met het toepassen van AI. Hier heb je drie ingrediënten nodig. Hele slimme mensen, maar wat we niet hadden is een heleboel rekenkracht en data en dat hebben vandaag de dag wel. Die drie elementen die je nodig hebt om AI echt voor je te laten werken, zijn nu allemaal vrijuit beschikbaar voor iedereen.” vertelt Remy vol enthousiasme. 


Wakker worden

Remy vindt AI fascinerend. Er gebeuren ontzettend veel dingen waar bedrijven, ondernemers, managers en leidinggevenden iets mee kunnen. Volgens Remy mag in Nederland het vuurtje wel eens worden aangewakkerd. Vooral buiten de landsgrenzen leeft AI. “In Nederland hebben we toch vooral over de beperkingen en de gevaren. We missen de inspiratie wat je er wel mee kan. Ik zie het als missie om het vuurtje aan te wakkeren.”, aldus de AI expert. 


Links

Meer over Remy Gieling

Zie hier de boeken van Remy Gieling

Test chat.openai uit

Podcast Aflevering met Judith Dijkstra

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bouw de best presterende teams op basis van objectieve HR data

Een goed uitgevoerde datagedreven HR aanpak geeft grip op de ontwikkeling en het welzijn van je mensen, én zorgt voor duidelijkheid en transparantie. Maar waar begin je en hoe zorg je voor borging binnen je organisatie?

Datagedreven HR

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Datagedreven HR

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen