Blijf je concurrentie voor door onder andere Robotic Process

Werkprofessor

February 6, 2023

Blijf je concurrentie voor door onder andere Robotic Process

Werkprofessor

February 6, 2023

Blijf je concurrentie voor door onder andere Robotic Process

Werkprofessor

February 6, 2023

Blijf je concurrentie voor door onder andere Robotic Process

Werkprofessor

February 6, 2023

Een paar weken geleden spraken we met Remy Gieling over Chat GPT. We eindigden die aflevering met het belang van investeren in AI, Artificial Intelligence, voor iedere ondernemer. Ga je erin verdiepen zei Remy, ook al heb je er geen zin in. Kijk naar de bredere mogelijkheden van proces optimaliseren tot betere producten maken. Inzichten uit datasets, de concurrenten met name in het buitenland staan niet stil. Blijf relevant. We spraken met elkaar af dieper in te zoomen op de mogelijkheden. Vandaag spreken we dus opnieuw met Remy Gieling, oprichter van AI.nl. Dit keer hebben we het over hoe je de concurrentie voorblijft, RPA, Robotic Process Automation en korte en lange termijn kansen in AI.

Beangstigend

Vaak hebben ondernemers en leidinggevende een freeze or flight reactie als het gaat over AI. Het gaat vaak over heel technische zaken en de ontwikkelingen gaan razendsnel. Het pr bureau Edelman heeft een onderzoek gedaan onder 20.000 werkende professionals. Daarvan zei 60% dat ze de ontwikkelingen van de technologie toch een beetje beangstigend vinden. Het is dus ook niet zo gek dat mensen niet goed weten waar ze moeten beginnen als het aankomt op AI. Maar gelukkig kan je dit redelijk plat slaan voor je organisatie.

Remy heeft verschillende tips waar jij als ondernemer zowel op de korte als op de lange termijn mee aan de slag kan. Om te beginnen focussen wij ons op de korte termijn.

“Mijn stelling is toch altijd dat ieder bedrijf een Chief Automation Officer moet aanstellen. Iemand die alle tools en ontwikkelingen van alle start-ups in de gaten houdt met AI handigheidjes.”, aldus de AI expert.

De verschillende tools zorgen ervoor dat jouw werk efficiënter en leuk wordt. Er zijn talloze tools waar je een abonnement op kan afsluiten. Dus geen paniek! Je hoeft echt geen techneut te zijn.

Voorbeeld: er is een tool, browse.ai, die de website van je concurrent in de gaten houdt. De tool checkt bijvoorbeeld of ze prijs- of product aanpassingen doen. Een soort online spion.


Links

Luister hier de vorige aflevering met Remy Gieling

Volg Remy Gieling op LinkedIn

Check de verschillende tools:


Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen