Zelfkritiek op eigen manier van communiceren

Werkprofessor

December 6, 2021

Zelfkritiek op eigen manier van communiceren

Werkprofessor

December 6, 2021

Zelfkritiek op eigen manier van communiceren

Werkprofessor

December 6, 2021

We zijn het allemaal wel eens niet met elkaar eens, maar op de werkvloer kan het moeilijk zijn om er samen uit te komen. In Nederland houden we van polderen, compromissen sluiten. Het enige wat we soms vergeten is dat dan beide partijen een beetje verliezen.

Spreker, coach en onderzoeker Roland de Bruijn. Hij schreef samen met bestseller auteur Prof. Dr. Fons Trompenaars het boek ‘einde discussie’. Met dat boek moet duidelijk worden hoe je met een verschil van mening synergie kunt creëren.

Roland en Fons werkten samen bij KPMG. Dilemma reconciliation van Fons sprak Roland erg aan. De grote vraag die Roland had: hoe doe je dat dan? Daar kwamen de kwaliteiten van Roland als trainer vandaan.

Waarom een boek?

Tegenwoordig denkt men beter te zijn in communicatie dan de gemiddelde Nederlander. Maar volgens Fons en Roland is dit niet het geval. Men mist juist kansen, omdat ze niet goed zijn in het voeren van gesprekken. Men kijkt niet meer kritisch naar eigen handelen in de vorm van eigen communicatie. Hierdoor heeft men geen idee bij hun woordkeuze en de impact die dit kan hebben op een ander.

In hun boek proberen Fons en Roland mensen weer kritisch naar zijn eigen manier van communiceren te laten kijken. Waar kan het nu eigenlijk beter?

De vier R’en

In het boek wordt de ‘aanpak’ besproken. Hierin komen vier R’en naar voren namelijk: regie, respect, reconciliatie en realisatie. Fons en Roland duiken samen met Wendy de diepte in. Benieuwd waar zij het over hebben? Check dan de nieuwst aflevering van de Werkprofessor!


Links

Meer over Roland de Bruijn

Meer over Fons Trompenaars

Bestel hun boek!

De podcast ‘Waarom we het zo lekker vinden om zwart wit te denken


Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen