Hoe belangrijk is de focus in je bedrijfscultuur

Werkprofessor

May 2, 2022

Hoe belangrijk is de focus in je bedrijfscultuur

Werkprofessor

May 2, 2022

Hoe belangrijk is de focus in je bedrijfscultuur

Hoe belangrijk is de focus in je bedrijfscultuur

Werkprofessor

May 2, 2022

Passen Nederlands beste bedrijven wetenschappelijke inzichten bewust of onbewust toe is de vraag vandaag aan Dimi Albers. We gaan het hebben over hoe je verschillende bloedgroepen in een bedrijf goed laat samenwerken, over cultuur behouden terwijl je organisch groeit en ook bedrijven overneemt. En we hebben het over hoe je creativiteit behoud in een organisatie van meer dan 3000 mensen.

Dimi Albers is CEO van DEPT®, een digitaal bureau voor baanbrekende tech en marketing combinaties voor het versterken van digitale brands, met meer dan 3000 medewerkers in meer dan 30 kantoren op 5 continenten, ooit begonnen door twee Nederlanders Paul en Bart Manuel.

Focus
Hoe kan het dat het DEPT® het zo goed doet? Dimi blikt terug op zijn voorgangers. “Ik denk dat Paul en Bart twee dingen heel goed hebben gedaan. Eén, ze hebben goed nagedacht over een heldere focus wat we wel en niet moeten doen. Wij zijn namelijk een dienstenbedrijf. Dat betekent dat wij onze mensen inzetten om voor andere bedrijven een succes te creëren. Wij zijn geen producten bedrijf. Het is dus niet zo dat wij een softwareprogramma creëren wat je vervolgens met een maandelijks abonnement kan kopen. Dat lijkt een groot verschil en dat is het ook. Maar zij zijn slim geweest om die twee dingen te splitsen. Daarnaast hebben zij gefocust op de juiste mensen in de bus. Een cultuur waar het continu gaat over misschien niet de beste mensen met de beste kwaliteiten, maar wel degene die het beste passen bij de cultuur van het bedrijf”.

Grijzer

​​Volgens Dimi zeggen startups vaak dat je fouten moet maken om te leren. Maar een ding heeft Dimi van Paul geleerd. “Je mag fouten maken, maar maak vooral geen grote fouten. Ik denk dat dat echt klopt. Bij DEPT® draait het om een helemaal dingen zo goed mogelijk te doen. En als je fouten maakt, maak dan kleine fouten. Enorme fouten kunnen je laten afglijden naar een plek die je niet wil hebben”.

Maar wanneer is een fout een grote of juist een kleine fout? De CEO van DEPT® vertelt dat bij hun dingen vaak grijzer zijn en niet zwart of wit. Dat creëer je door een brede laag van mensen te hebben die allemaal, stuk voor stuk, verantwoordelijkheid voelen.

Benieuwd naar het hele verhaal van Dimi? Check dan de nieuwste episode van de Werkprofessor!

Links

Meer over Dimi Albers

Podcast Lennard Toma

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bouw samen aan succes: groei de business én je team

Download de whitepaper Scale-ups & Downs:

  • Leer van andere scale-ups over de 3 belangrijkste dynamieken,
  • Herken je eigen groeibarrières
  • Doe je eigen groei assessment
Fases whitepapers

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Fase 1 - 0 tot 10 medewerkers

Download PDF

Fase 2 - 10 tot 25 medewerkers

Download PDF

Fase 3 - 25 tot 60 medewerkers

Download PDF

Fase 4 - 60 tot 100 medewerkers

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen