Zo voorkom je ruzie aan het kerstdiner (en op de werkvloer)

Werkprofessor

December 21, 2020

Zo voorkom je ruzie aan het kerstdiner (en op de werkvloer)

Werkprofessor

December 21, 2020

Zo voorkom je ruzie aan het kerstdiner (en op de werkvloer)

Werkprofessor

December 21, 2020

Zo voorkom je ruzie aan het kerstdiner (en op de werkvloer)

Werkprofessor

December 21, 2020

99% nooit meer gezeik garantie als je gebruik maakt van de geluksroute van Anne de Jong. Dat klinkt als te goed om waar te zijn. In deze aflevering van de Werkprofessor legt Anne uit waarom het dat niet is. Door oefeningen en kennis uit de psychologie toe te passen versterk je relaties en bouw je aan geluk.

De relatie tussen het hebben van goede relaties en geluk is aangetoond door het langstlopende onderzoek ter wereld, uitgevoerd door Harvard (zie show-notes voor een TED talk over dit onderzoek). Juist daarom focust psycholoog Anne de Jong in haar boek ‘de geluksroute’ zo op relaties. Het boek is geschreven zonder wetenschappelijke termen en jargon: “ik wilde een toegankelijk publieksboek schijven, juist omdat het onderwerp voor iedereen herkenbaar is” aldus Anne.

De route waarheen?

De route die Anne beschrijft in het boek heeft tal van afslagen en hindernissen, je komt niet zomaar tot een goede relatie met iemand. Door middel van oefeningen kun je de juiste afslag nemen en eindigen bij het eindstation: soepel contact zonder frustratie. Een aantal van deze oefeningen noemt Anne in de podcast-aflevering, direct toepasbaar op de werkvloer. Misschien nog wel belangrijker, ook direct toepasbaar op relaties met je (schoon)familie voor het aankomende kerstdiner.  

Links

Meer over Anne de Jong

De interactieve website van de geluksroute

De relatie tussen goede relaties en geluk


Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Een sterk werkgeversmerk is een magneet voor toptalent, maar hoe bouw je dat merk?

Hoe komt het dat het ene bedrijf binnen no time vacatures vervuld, terwijl het andere bedrijf moet trekken aan iedere sollicitant die een beetje geïnteresseerd is?

Employer Branding

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen