Zo creëer je een inclusieve werkplek

Werkprofessor

September 14, 2020

Zo creëer je een inclusieve werkplek

Werkprofessor

September 14, 2020

Zo creëer je een inclusieve werkplek

Werkprofessor

September 14, 2020

Zo creëer je een inclusieve werkplek

Werkprofessor

September 14, 2020

Heb jij bij het opstellen van een functieprofiel wel eens nagedacht over het soort persoon dat je onbewust in je hoofd hebt? Prof. dr. Jojanneke van der Toorn van Universiteiten Utrecht en Leiden legt uit: “We zijn op zoek naar mensen van wie we denken dat ze het goed gaan doen, daarin zoek je naar iemand die er hetzelfde uitziet en daar ligt het probleem”.

Inclusieve werkplek

Als bijzonder hoogleraar Inclusie van Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele en Transgender werknemers op het werk weet Jojanneke als geen ander dat veel mensen op een inclusieve werkplek denken te werken, maar toch lukt het veel mensen niet om op het werk volledig zichzelf te zijn. 


Denk na over je vragen

Je zult als leidinggevende waarschijnlijk denken dat je open staat voor alles, maar hoe kom je erachter of dit ook zo is? Ga het vooral niet aan je mensen vragen, dan zul je geen betrouwbaar antwoord krijgen. Wat je wel kunt doen, is nagaan of je acties en de vragen die je stelt iedereen de ruimte geven om zich daarin te herkennen. De NS ging je al voor door niet meer te spreken van dames en heren, maar van ‘reizigers’. 

Luister ook | Ondernemersdesk: ‘Positieve trend in benoeming vrouwen aan de top’ 

https://www.bnr.nl/nieuws/economie/10412262/positieve-trend-in-benoeming-vrouwen-aan-de-top

Hoe creëer ik dan een inclusief bedrijf?

Jojanneke schetst een stappenplan dat je op weg helpt naar een inclusief bedrijf. ‘Breng in kaart waar je nu staat. Welke verschillen kun je aan jouw mensen zien? ga vervolgens na welke onzichtbare verschillen er zouden kunnen zijn. Maak deze verschillen vervolgens bespreekbaar en benadruk de perspectieven die je mist als er bepaalde groepen minder vertegenwoordigd zijn. Ontwikkel tot slot een systematisch en organisatiebreed beleid, vraag bij die stap vooral de hulp van een externe expert.’


Ook in de podcast

In de podcast legt Jojanneke de business case uit achter het belang van het kennen van elkaars seksualiteit op de werkvloer. Tot slot staat ze samen met Wendy van Ierschot stil bij de verschillen omtrent inclusiviteitsbeleid bij kleine en grote bedrijven.  


Links

Lees hier meer over Jojanneke en haar onderzoeken: 

https://www.jvandertoorn.com/

Informatie over de Nederlandse inclusiviteit monitor waar Jojanneke bij aangesloten is

Harvard Business Review leeslijst over racisme op de werkplek

https://hbr.org/2020/06/confronting-racism-at-work-a-reading-list


Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

mailto:wendy@viepeople.com

Een sterk werkgeversmerk is een magneet voor toptalent, maar hoe bouw je dat merk?

Hoe komt het dat het ene bedrijf binnen no time vacatures vervuld, terwijl het andere bedrijf moet trekken aan iedere sollicitant die een beetje geïnteresseerd is?

Employer Branding

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen