Zet die laptop weg en kijk elkaar aan

Werkprofessor

August 24, 2020

Zet die laptop weg en kijk elkaar aan

Werkprofessor

August 24, 2020

Zet die laptop weg en kijk elkaar aan

Werkprofessor

August 24, 2020

Zet die laptop weg en kijk elkaar aan

Werkprofessor

August 24, 2020

Het moet afgelopen zijn met vergaderingen waarbij smartphones en laptops meer aandacht vragen dan de vergadering zelf. Dat vindt auteur en NLP-trainer Robin Stevens. In deze aflevering van de Werkprofessor: zo bouw je diepgaande relaties die je helpen aan betere resultaten op je werk. 

Volgens Stevens is het te simpel voor woorden: als mensen hun laptops en telefoons even op de gang leggen en de tijd nemen om met de juiste aandacht in een vergadering te gaan zitten, bereiken ze veel meer. Toch doen de meeste mensen precies het tegenovergestelde. Waarom lukt het niet om dat te doorbreken?

Neem even de tijd

De eerste vraag blijft altijd: vind je datgene wat je gaat doen écht belangrijk? Is het antwoord daarop ‘ja’, dan is het belangrijk je goed voor te bereiden. Niet alleen door bijvoorbeeld de stukken voor een vergadering te lezen, maar juist ook door jezelf  mentaal klaar te stomen. Bedenk van tevoren wat je gaat doen en wat je wil bereiken en zorg dat je hoofd zo leeg mogelijk is van andere afleidingen.

Lichaamstaal is maar een symptoom

Heb je een belangrijk gesprek? Bedenk dan dat hoe je klinkt of overkomt slechts een uiting is van een onderliggend gevoel. Stel jezelf de vraag met welke emotie je jouw doel het beste gaat bereiken. Klinkt dat ingewikkeld? Stevens wijst op een mooie oefening: geef je lichaam de ruimte om je echte emotie te voelen en wacht tot die wat afzwakt. Ga daarna op zoek naar een situatie of persoon die je doet denken aan de gewenste emotie. Stel je vervolgens voor hoe je het gewenste gesprek met die persoon zou voeren en pas dat toe op de echte situatie.

Wat bedoel je met dat woord?

Taal is een essentieel onderdeel van communicatie. Van veel woorden weten we wat een ander ermee bedoelt. Toch gebruiken we op de werkvloer ook woorden die voor iedereen anders zijn. Neem het woord ‘aandacht’. Aandacht is voor iedereen iets anders. Stevens oproep: ‘Praat erover, vraag de andere wat hij of zij ermee bedoelt en zorg dat je elkaar begrijpt. Heb aandacht voor elkaar en kijk elkaar eens wat vaker aan. Zo maak je verbinding.’


Links

Lees hier meer over Robin Stevens

Het nieuwe boek van Robin Stevens: verbinding zonder wifi

Youtube kanaal van Robin Stevens met bruikbare filmpjes over verbinding

Youtube link naar het feedback gesprek (fragment in audio)


Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Een sterk werkgeversmerk is een magneet voor toptalent, maar hoe bouw je dat merk?

Hoe komt het dat het ene bedrijf binnen no time vacatures vervuld, terwijl het andere bedrijf moet trekken aan iedere sollicitant die een beetje geïnteresseerd is?

Employer Branding

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen