HR met ballen

Werkprofessor

December 5, 2022

HR met ballen

Werkprofessor

December 5, 2022

HR met ballen

Werkprofessor

December 5, 2022

Mensen zijn de onderscheidende factor in het bedrijfsleven en toch besteden we meer aandacht aan omzet en winst dan aan het het investeren in medewerkers. Wat zou er gebeuren als HR met een gele markeerstift wel bovenaan de MT-agenda staat? Als het aan gast van vandaag, Bob Zeegers, ligt komt hier verandering in. Vandaag in de Werkprofessor bespreken we een paar van de succesformules waarmee je het MT overtuigt om te investeren in menselijk kapitaal.

Bob Zeegers is oprichter van HR Navigator, de grootste HR vergelijkingssite van Nederland, en adviseerde de afgelopen decennia duizenden organisaties. Hij schrijft voor BG magazine, De Zaak, Arbo, HRxpert, Managers Online en HR community. Zijn onnavolgbare columns worden gelezen door 6.000 enthousiaste volgers. Bob gelooft niet in de heilige huisjes van HR. Liever schopt hij alle overbodige en vaak truttige conventies naar het hrnamaals. Hij maakt het complexe vak het liefst zo simpel als een kleuterpuzzel en geeft HR professionals weer ballen, zodat niemand het zich kan permitteren HR niet serieus te nemen.

Andere taal

HR professionals, of beter gezegd HR strijders volgens Bob, spreken een andere taal dan het MT of de ondernemer zelf. Voor HR medewerkers zijn de mensen zelf en het goed zorgen voor de werknemers belangrijk. MT leden denken weer aan heel andere dingen. Keiharde cijfers, omzet, winst en productiviteit. Twee totaal andere dimensies. “Als de een het over winst heeft en de ander over goed zorgen, dan denkt de ondernemer ‘wat is nou het probleem? We hebben volgende week toch een kerstborrel’.”

Het is van belang dat je afstemt met je ontvanger. Wanneer je weet dat je met het MT om tafel gaat en je weet dat zij cijfers belangrijk vinden, benoem waarom investeren in mensen zorgt voor meer winst of omzet of groei.

“Het is echt een kwestie van afstemmen. Het gebeurt niet vanzelf, want als dat zo makkelijk was dan hadden mensen dat al lang gedaan.”

Maar wat moet er gebeuren om HR strijders die taal zich eigen maken? Benieuwd? Luister dan de nieuwste aflevering van de Werkprofessor.

Links

Zie hier het boek ‘HR met ballen’

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen