Wetenschappelijke inzichten met Anna Noorda: ontdekken en begrijpen

Werkprofessor

June 26, 2023

Wetenschappelijke inzichten met Anna Noorda: ontdekken en begrijpen

Werkprofessor

June 26, 2023

Wetenschappelijke inzichten met Anna Noorda: ontdekken en begrijpen

Werkprofessor

June 26, 2023

Wetenschappelijke inzichten met Anna Noorda: ontdekken en begrijpen

Werkprofessor

June 26, 2023

We praten regelmatig met ondernemers over hun succesformule. Die toetsen we aan recente wetenschappelijke inzichten. Hebben zij ook gedaan wat de wetenschap aantoont als een succesmethode? Vandaag spreken we met Anna Noorda, General Manager van GoodZo, IT-partner van bedrijven en organisaties. Ze leiden sinds 2013 empathische mensen op tot consultants die bedrijven en organisaties helpen zoeken naar de ideale IT-oplossing. Ze groeiden in snel tempo naar 135 medewerkers.

Inclusieve arbeidsmarkt
Mensen aannemen op basis van intrinsieke motivatie, drijfveren en meer op wie je bent in plaats van wat je kunt. Deze manier van nieuw talent aannemen omarmd GoodZo. “Dat wil niet zeggen dat wat je kunt ook best belangrijk is. Als wij mensen aannemen gaan we echt gesprekken met iemand aan.”, aldus Anna. Maar naast de gesprekken is er ook een groepsassessment waarin ze kunnen zien of er leiderschapskwaliteiten in iemand naar voren komen. Verder wordt er gebruikgemaakt van een intelligentietest. “Dan kunnen we ook zien is iemand goed in verbale analogieën, snap je de logica? Dan kunnen we zien of iemand de technische aspecten heeft om IT te kunnen begrijpen. Met dit basisprofiel zetten we de deur open voor heel veel mensen, want we kijken naar wie jij bent en het maakt ons echt niet uit wat je achtergrond ook is. Als er maar wel iets in zit van ‘ik zit op het puntje van mijn stoel, ik ben generalist en ik wil het gewoon kunnen maken'.”

Benieuwd naar waar Anna de inspiratie vandaan haalt om zo te werken? En welke wetenschappelijke inzichten worden getoetst? Luister dan de nieuwste aflevering van de Werkprofessor podcast.

Links

Meer over Anna Noorda

Meer over GoodZo

Aflevering ‘Inclusieve arbeidsmarkt, is dit de oplossing die we zoeken?‘ - Paul van der Aa

Aflevering ‘Laat je organisatie duurzaam groeien door B Corp Certificering’ - Mark de Lat

Aflevering ‘Zo maak je een onvergetelijke reclame’ - Jaap Toorenaar

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen