Werknemer is king

Werkprofessor

October 17, 2022

Werknemer is king

Werkprofessor

October 17, 2022

Werknemer is king

Werkprofessor

October 17, 2022

Werknemer is king

Werkprofessor

October 17, 2022

De apenrots lijkt af te brokkelen. Door de corona crisis en de extreme spanning op de arbeidsmarkt is, volgens onze gasten vandaag, de werkrelatie drastisch aan het veranderen. Waar men vroeger stuurde op het werkvermogen, wat lever je op? Gaat het nu veel meer om hoe krijg ik mijn werknemers gelukkig? Mensen willen gewaardeerd worden voor wie ze zijn en niet alleen voor wat ze doen. Daar hoort horizontaal werken bij.

Evert Hatzmann is auteur, keynotespreker en ondernemer. Eerder verschenen van zijn hand onder meer Droombaan of brood op de plank en de bestseller Houd je feedback! Simon van Esch staat met zijn achtergrond in de sociologie, communicatie-, informatie- en religiewetenschappen aan de basis van gedragsinterventieprogramma’s voor managers en medewerkers. Hij publiceert zowel on- als offline over werkbeleving, waardecreatie en gedragseconomie. Simon is tevens bedenker en eigenaar van de Job Reflector.

Werkgeluk
Boeken staan volgeschreven, podcasts worden vol gepraat, maar niemand die echt duidelijk naar voor laat komen wat de term ‘werkgeluk’ nu echt is. Tegenwoordig komen werkgevers handen en voeten te kort op de werkvloer. Juist in deze krapte op de werkvloer wil je ervoor zorgen dat je werknemers werkgeluk ervaren. Volgens Evert en Simon valt een vrijdagmiddagborrel of een potje tafeltennis in de lunch niet onder werkgeluk. Maar wat dan wel?

“Alles wat werkelijk motiveert, dingen die vanzelf uit je handen komen. Je maakt stofjes aan, ook wel gelukshormonen. Deze kunnen ook uit het werk komen. Dat noemen wij werkgelukhormonen. Wij zijn op zoek gegaan naar welke zijn dat dan en wanneer krijg je die”, aldus Evert.

Dirigeren

Evert en Simon gingen met 50 CEO’s, CHRO’s en wetenschappers in gesprek voor het schrijven van hun boek. Opvallend vonden de auteurs een uitspraak van een van de CEO’s. “Ik ben niet meer dan een orkestleider. Ik tik met een stokje wanneer we met z’n allen beginnen. Maar ik kijk vooral of alle leden van het orkest of zij het naar hun zin hebben en of het goed gaat. In de wetenschap dat als ik hun werk zou moeten overnemen dat ik een jaar bezig ben. Het is zo gespecialiseerd en het is zo bijzonder dat ik alleen nog maar op een stokje aan het tikken ben en ondertussen kijk of alles tegelijkertijd optrekt.”

Eigenlijk is ‘de leider’ een dirigent aan het worden. De dirigent leidt, begeleidt en zorgt dat iedereen op topniveau presteert.

Benieuwd naar het hele verhaal van Evert en Simon? Luister dan de nieuwste aflevering van de Werkprofessor!

Links

Meer over Evert Hatzmann

Meer over Simon van Esch

Vind hier het boek ‘Hoezo hiërarchie’

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen