Werken als een commando, dat kan jij ook.

Werkprofessor

October 18, 2021

Werken als een commando, dat kan jij ook.

Werkprofessor

October 18, 2021

Werken als een commando, dat kan jij ook.

Werkprofessor

October 18, 2021

Werken als een commando, dat kan jij ook.

Werkprofessor

October 18, 2021

Stel je richt jouw organisatie in zoals de special forces werken, het operationele hart van het Korps commandotroepen. Daan Dohmen en Richard Bergmans deden het en vertellen hun verhaal.

Prof. dr. ir. Daan Dohmen promoveerde cum laude en is bijzonder hoogleraar Digitale Transformatie in de zorg. Hij ontwikkelde een app genaamd LUCI, waarmee dokters hun patiënten op afstand kunnen begeleiden en startte daarnaast zijn eigen bedrijf FocusCura op. Met FocusCura kreeg hij acht (!) keer op rij een FD Gazelle voor snelst groeiende bedrijf en werd daarmee Most Innovative Company of the Netherlands. 

Hij werkt nauw samen met Richard Bergmans, die zelf commando is geweest en ook instructeur. Met tientallen operaties waaronder enkele operationele parachute sprongen in het diepste geheim, weet hij als geen ander hoe je alleen als team kan excelleren als je blind op elkaar kunt vertrouwen en focus weet te bewaren. 

Green on

Daan Dohmen en Richard Bergmans schreven samen het boek “Green on”, het nummer 1 managementboek van het moment! In dit boek wordt de kennis van Daan over ontwikkeling en ondernemerschap gebundeld met de kennis van Richard, die als instructeur bedreven is in de (trainings-)principes die binnen de Special Forces worden gebruikt. Hoe de werkwijze van special forces de basis is geworden van de filosofie over bedrijfsvoering? Daan en Richard leggen uit.

De vijf principes

Het boek bestaat uit vijf principes. Aan de hand van praktijkcontext van Richard en het perspectief van ondernemer Daan bespreken we de basisprincipes; Vertrouwen, Samenwerken & aanpassingsvermogen en Eenvoud. Werken deze basisprincipes eigenlijk wel? Hoe weet je dat zo zeker? en hoe pas je deze toe? Luister nu!

Links

Meer over Daan Dohmen

Over het boek Green on

Meer over het bedrijf FocusCura

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bouw samen aan succes: groei de business én je team

Download de whitepaper Scale-ups & Downs:

  • Leer van andere scale-ups over de 3 belangrijkste dynamieken,
  • Herken je eigen groeibarrières
  • Doe je eigen groei assessment
Fases whitepapers

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Fase 1 - 0 tot 10 medewerkers

Download PDF

Fase 2 - 10 tot 25 medewerkers

Download PDF

Fase 3 - 25 tot 60 medewerkers

Download PDF

Fase 4 - 60 tot 100 medewerkers

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen