We raken kwijt waar het echt om gaat

Werkprofessor

October 4, 2021

We raken kwijt waar het echt om gaat

Werkprofessor

October 4, 2021

We raken kwijt waar het echt om gaat

Werkprofessor

October 4, 2021

We raken kwijt waar het echt om gaat

Werkprofessor

October 4, 2021

De toeslagen affaire, schokkend. De paarse krokodil als symbool dat de regels, protocollen en handboeken het hebben overgenomen van ons eigen verstand. Soms lijkt het wel alsof we een samenleving hebben opgebouwd die niet meer zonder kan. Simpelweg helemaal loslaten is ook niet de oplossing. Vandaag in de Werkprofessor podcast is Thom Verheggen te gast om ons uit deze fuik te redden. 

Thom is opgeleid en begonnen als industrieel ontwerper. Later gaf hij in verschillende organisaties leiding aan vernieuwing in vele vormen. Op zoek naar het 'slimste bedrijf van Nederland' zag hij wat bijzondere bedrijven bijzonder maakt, legde dat naast zijn eigen management-ervaring en schreef daarover het boek  'Ontmanagen voor managers'. In 2017 werkte hij mee aan het boek 'Anders Vasthouden' en gaf sinds het verschijnen van deze boeken vele lezingen en trainingen rondom het werken vanuit de bedoeling en begeleidt hij organisaties bij het verandertraject. 


Gaan staan voor de bedoeling

Het boek Anders Vasthouden gaat over de verschuiving van het ageren tegen het systeem naar het gaan staan voor de bedoeling.  “Het is belangrijk om steeds terug te gaan naar de werkelijke opgave, die moet leidend zijn. Wij moeten beseffen dat wij in complexe situaties de oplossing niet voor kunnen koken met een buiten-de-praktijk-bedachte oplossing, maar wij moeten mensen zo helpen dat mensen in het hier en nu, zelf kunnen beslissen wat het beste is om te doen”. Hoe je dit doet? Thom legt uit.


Leidinggevende rol voor succes

In het boek worden 9 sleutels tot succes beschreven. Deze zijn onderverdeeld in 3 categorieën; Welke houvast is er nodig voor succes en op wie focussen we ons eigenlijk? Hoe krijg je de mensen op de werkvloer in de actiestand? En Welke houding moet je als leidinggevende aannemen en hoe creëer je de juiste omgeving? Wil jij antwoord op deze vragen luister dan nu naar de nieuwste aflevering van de Werkprofessor!


Links
Meer over Thom Verheggen

Het boek Ontmanagen voor managers

Het boek Anders Vasthouden


Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.


Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen