Wat zeggen die cijfers eigenlijk?

Werkprofessor

November 7, 2022

Wat zeggen die cijfers eigenlijk?

Werkprofessor

November 7, 2022

Wat zeggen die cijfers eigenlijk?

Werkprofessor

November 7, 2022

Wat zeggen die cijfers eigenlijk?

Werkprofessor

November 7, 2022

Hoe word je een betere gesprekspartner op financieel zakelijk gebied? Hoe weet je of de financiën in jouw bedrijf op orde zijn? Wat heb je nodig aan basiskennis en vooral: hoe onthoud je wat je geleerd hebt als je het niet elke dag gebruikt?

In deze aflevering van Werkprofessor ga ik, Wendy van Ierschot, in gesprek met Hans Go. Hans schreef het boek ‘Wat zeggen die cijfers eigenlijk? Tips & tricks voor niet-financiële professionals’.

Hans Go is registeraccountant en bedrijfseconoom. Hij heeft een corporate achtergrond (Unilever), waarvan vijf jaar in Azië, een brede CFO-ervaring bij uiteenlopende organisaties en is ondernemer. Hans verzorgt ook trainingen over de basisprincipes van financiële cijfers en het communiceren en presenteren daarvan. Daarnaast schreef hij een reisverslag: 'Wees Bamboe en 7 andere lessen uit de zuideroute'. Een avontuurlijk verslag met management- en levenslessen, op de motorfiets opgedaan.

Inzicht brengen
Ik hoor je al hardop zuchten… nog een financieel boek. Toch weet Hans zich te onderscheiden met zijn boek van alle andere financiële boeken. In tegenstelling tot de rest, die een accountant van je willen maken, wil Hans juist inzicht brengen. “Stel je hebt een technische achtergrond of een marketingachtergrond en je staat aan de rand van het financiële gebied, dan is het toch prettig om er wat van af te weten,” aldus Hans.

Kop in het zand
Als je in principe niks te maken hebt met de financiën komt het ook niet voor in je dagelijkse werk. Het kan ook gebeuren dat je het niet begrijpt en er daarom van wegloopt. Volgens de auteur moet je juist niet bang zijn. “Begin gewoon. Lees stukken en stel vragen. Zorg dat je er niet voor wegloopt.”

Links

Meer over Hans Go

Koop hier ‘Wat zeggen die cijfers eigenlijk? Tips & tricks voor niet-financiële professionals’

Lees meer over Weesbamboe

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com. Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen