Waar is HR nou helemaal mee bezig?

Werkprofessor

October 26, 2020

Waar is HR nou helemaal mee bezig?

Werkprofessor

October 26, 2020

Waar is HR nou helemaal mee bezig?

Werkprofessor

October 26, 2020

Waar is HR nou helemaal mee bezig?

Werkprofessor

October 26, 2020

Vind jij dat de HR-afdeling van jouw organisatie nuttig bezig is? Doen ze de goede dingen of strooien ze vooral met hippe termen? In deze podcast wordt het duidelijk gemaakt: dit is waar een HR-afdeling mee bezig zou moeten zijn.

Oprichter en directeur van het HR Trend Institute Tom Haak wordt gezien als een van de ‘Thought leaders’ op het gebied van HR. Hij schuift aan in de Werkprofessor om zijn visie te delen over het HR-vak. Wat hem betreft zijn er drie belangrijke zaken voor een HR-afdeling.

Hou het simpel

Tom deelt een belangrijke eerste vuistregel: hou het simpel. “Maak niet voor alles een regel of een procedure, neem een paar uitgangspunten en geef mensen daarmee de vrijheid om keuzes te maken”. Dat kan er voor zorgen dat niet altijd alles eerlijk verloopt, maar dat is iets waar we volgens Tom ons niet teveel door moeten laten tegenhouden.

Goed selecteren is cruciaal

“neem gewoon de juiste mensen aan” aldus Tom Haak, maar ook hij erkent dat dit misschien wat makkelijk gesproken is. Het uitgangspunt zijn advies richt zich op de manier waarop je selecteert. Hij wil meegeven dat je als ondernemer goed moet nadenken over je wervingsmethoden. Het is al een paar keer bewezen dat het selectiegesprek verreweg van de meest betrouwbare en effectieve selectiemethode is. In de podcast doet hij suggesties voor een betere procedure.

Zet technologie slim in

Tot slot geeft Tom een tip om de processen die je hebt slim in te richten. “Er is heel veel beschikbaar aan slimme technologie die je kan helpen om slimmer en sneller te werken.” Tip van de redactie, kijk eens op HR Tech Community voor suggesties.

Links

Meer over Tom Haak

Het HR Trend Institute

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen