Tijd om naar bed te gaan!

Werkprofessor

April 5, 2021

Tijd om naar bed te gaan!

Werkprofessor

April 5, 2021

Tijd om naar bed te gaan!

Werkprofessor

April 5, 2021

Tijd om naar bed te gaan!

Werkprofessor

April 5, 2021

Mensen die slecht slapen zullen het weten; dat beïnvloedt je hele leven. Toch hebben we het er op de werkvloer nog weinig over. Misschien vraag je het wel eens aan je collega’s: “heb je lekker geslapen vannacht?”, toch kunnen we binnen de regels van de wet meer bespreekbaar maken en kun jij als werkgever je medewerkers beter ondersteunen. Het resultaat: gezonde en productieve medewerkers.

Dr. Els van der Helm deed onderzoek aan Harvard University naar slaap en promoveerde aan de Universiteit van California - Berkeley op dit onderwerp. Een aantal jaar geleden zette ze met haar bedrijf Shleep een digitale slaapcoach op, omdat zij gelooft dat het bedrijfsleven de juiste plek is om dit onderwerp aan te pakken. Hoe dat werkt legt ze uit in deze aflevering van de Werkprofessor.

Zo slaap je beter

“Je hebt de groep die al heel erg bezig is met slaap en de groep die er nog totaal niet mee bezig is” legt Els uit. Beide groepen hebben hun eigen uitdagingen. Slaap je niet genoeg? Luister dan deze podcast om het belang van slaap te begrijpen. Heb je problemen met slaap? Dan weet je wel dat het belangrijk is, luister dan de podcast om te horen hoe je de randvoorwaarden voor goede slaap op orde kunt krijgen. 

Slaap op de werkvloer

Waarom dit een onderwerp is voor de werkvloer? “Deze vraag hoor je echt alleen in Europa, omdat werkgevers hier niet direct verantwoordelijk zijn voor de gezondheidskosten van de werknemers”, toch is dat volgens Els een denkfout. Ook hier zijn we als werkgever erbij gebaat dat onze medewerkers gezond en blij zijn. Juist op de werkvloer kunnen we dus onze medewerkers bewust maken van het belang van slapen en ze hierbij helpen.

Links
Meer over Els van der Helm

Het bedrijf van Els van der Helm 'Shleep'

De boeken die besproken worden in de podcast:

The promise of sleep

The sleep revolution

Why we sleep

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen