Te druk voor een managementboek? Lees een strip!

Werkprofessor

December 13, 2021

Te druk voor een managementboek? Lees een strip!

Werkprofessor

December 13, 2021

Te druk voor een managementboek? Lees een strip!

Werkprofessor

December 13, 2021

De dagen vliegen voorbij, maar een moment voor jezelf dat is er niet. Laat staan dat je rustig kan zitten en er een goed boek bij pakt. Zonde! Jan de Vuijst heeft hiervoor de oplossing.

Jan de Vuijst is bestuursadviseur, gecertificeerd executive coach, en hoogleraar Leiderschap aan de universiteit van Tilburg. Hij schreef, in samenwerking met Drs. Donatus Thöne en Drs. Stance Rijpma een bijzonder boek waarin tekst net zo belangrijk is als beeld. Het boek, Leiderschap in beeld, is vooral gericht op de beginnende leidinggevenden, maar net zo interessant voor eenieder ander.

Een keer iets anders

Het boek gaat over leiderschap. Ik hoor je al denken, daar heb je weer zo’n boek. Maar niets is minder waar! Dit boek is bijzonder dankzij de vele illustraties van Eric J. Coolen. Samen met de geschreven teksten is dit boek een inspiratie voor de beginnende leidinggevenden.

“In het begin moest ik even wennen, dat ik dacht hé wat is de structuur van het boek en hoe navigeer ik hier doorheen. Maar jullie hebben een hele duidelijke opmaak gekozen”.

Het boek is geschreven als verhaal. In het boek kom je van alles tegen. Van weerstand tot succes. Daarnaast komen alle voorbeelden die worden gegeven linea recta uit de praktijk.


“Hoe mot dat dan?”

Naast de leiderschapsprogramma’s waar Jan en zijn collega’s in zitten, helpen zij mensen die de volgende stap maken in hun carrière. Een nieuwe stap aangaan gaat gepaard met nieuwe uitdagingen. Elke keer moeten zij het opnieuw leren en elke keer vragen ze “hoe mot dat dan”.


Dat laatste is de kern van Jan zijn boek. “Laat je niet afleiden door modellen, sjablonen en templates. Deze zijn allemaal van belang, je moet ze in je achterhoofd houden en eventueel naar verwijzen, maar het gaat erom dat je helemaal jezelf kunt zijn bij het geven van leiding”.


Benieuwd naar meer wijze raad van Jan? Check dan de nieuwste episode van de Werkprofessor!


Links

Meer over Jan de Vuijst

Check hier het boek van Jan de Vuijst

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.


Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen