Talentmanagement

Werkprofessor

March 13, 2023

Talentmanagement

Werkprofessor

March 13, 2023

Talentmanagement

Werkprofessor

March 13, 2023

Talentmanagement

Werkprofessor

March 13, 2023

Sven Kramer, Johann Sebastian Bach ze hebben allemaal eigen talent. Dat klinkt voor mij al passe, ik word geen topschaatser meer en al helemaal geen muzikaal talent. Toch heb ook ik nog een hoop talent wat niet ontdekt is én zijn er veel mensen die in de snelle technologische veranderende wereld zullen wisselen van baan en van werkinhoud. Welk talent heb jij nog niet aangeboord en kan je helpen in een volgende stap? Vandaag hebben we Dr. Marian Thunnissen te gast. Zij is lector Dynamische Talent Interventies en leading lector van het Fontys Kenniscentrum Leven Lang Ontwikkelen. Expert dus over het ontdekken en ontwikkelen van talent.

Marian Thunnissen is lector Dynamische Talentinterventies en leading lector van het Fontys Kenniscentrum Leven Lang Ontwikkelen. Al sinds haar afstuderen vormt praktijkgericht onderzoek naar de inzetbaarheid van mensen in organisaties de rode draad in Marians loopbaan. ”Ik hou ervan om bruggen te slaan. Tussen wetenschap en praktijk, tussen onderwijs en werkveld en tussen onderzoekers onderling.”

Unieke eigenschappen

Sven Kramer en Johann Sebastian Bach, de toppers in sport en muziek. Volgens Marian Thunnissen geeft dat aan hoe we in het verleden keken naar talen. Iets was uniek. Er waren namelijk maar een beperkt aantal mensen die dat talent hadden. Door de tijd heen is dat wel verschoven naar een inclusieve benadering. Met het idee dat eigenlijk iedereen wel talenten en sterke punten heeft.

Marian geeft aan dat veel mensen nog een hoop talenten niet hebben ontdekt bij zichzelf. Zonde, want deze talenten kunnen wij weer benutten op de arbeidsmarkt. “Wij zien talent als een unieke eigenschap, een sterk punt van een persoon. De meerwaarde van het benutten en het ontdekken van talent is dat het voldoening en plezier in je werk geeft. Daardoor presteren we beter.”

Benieuwd hoe jij je medewerkers helpt talenten te ontdekken? Luister dan nu de nieuwste aflevering van de Werkprofessor Podcast.

Links

Meer over Marian

Meer over Talentmanagement

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen