Succesvol groeien door middel van ‘De Ondernemingspiramide’®

Werkprofessor

December 26, 2022

Succesvol groeien door middel van ‘De Ondernemingspiramide’®

Werkprofessor

December 26, 2022

Succesvol groeien door middel van ‘De Ondernemingspiramide’®

Werkprofessor

December 26, 2022

Impact willen maken, ambities verwezenlijken. Daar doe je alles voor. Vandaag gaan we in de Werkprofessor met Femke Hogema het hebben over haar nieuwste boek ’Fundament van succes’. Ze ontwikkelde ‘De Ondernemingspiramide'® met daarin acht elementen die op orde moeten zijn om een bedrijf succesvol te laten groeien.

Femke Hogema is eigenaar van Profit First Professionals BV en Healthy Finance. Ze inspireert ondernemers om een financieel gezond en winstgevend bedrijf te bouwen en ze leidt boekhouders, accountants en businessexperts op tot Winstadviseur / Profit First Professional.

Ze is auteur van Winstgevende Plannen (nummer 1 bestseller), De Winstadviseur (2018; en 2020 internationaal uitgebracht onder de naam The Profit Advisor) en Financiën voor ZZP’ers (meer dan 20.000 exemplaren verkocht). Ze haalde de Profit First-methode naar Nederland en droeg bij aan de Nederlandse bewerking van het boek Profit First.

In 2019 was ze als financieel coach te zien in het SBS6-programma “Hoeveel ben je waard?”, ze is een veelgevraagd spreker en ze is regelmatig te horen op BNR.

Nieuwe inzichten

Femke heeft voor haar boek 15 succesvolle ondernemers geïnterviewd over hun reis tot succes. Tijdens deze interviews heeft Femke heel veel nieuwe inzichten gekregen. Een bijzondere was, eigenlijk een die we al weten een die namelijk in alle managementboeken staat, dat mindset zo’n alles bepalende factor is voor succes.

 “Mindset hoe je denkt, wat je gelooft, hoe je je emoties beheert. Heel concreet, als je je dienst of product aan de man wil brengen, je kunt nooit meer vragen voor je dienst of product dan dat jezelf gelooft dat het waard is. Al die mindset elementen die maken of ondernemers wel of niet succesvol zijn.”, aldus Femke.

Vanaf haar 20ste is Femke al bezig met haar persoonlijke ontwikkeling. Zichzelf steeds beter leren kennen als mens heeft impact gehad op haar succes. Wie ben ik, hoe ga ik met dingen om, hoe reageer ik op moeilijke omstandigheden waren vragen waar zij zich veelal mee bezig hield. “Door mezelf steeds beter te leren kennen en mijn blinde vlekken te zien, maar ook door hulp te vragen van coaches ben ik sterker geworden als mens en als leider.”

Links

Meer over Femke Hogema

Zie hier het boek Fundament van succes

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen