Stop de discussie, dit is de eerlijke beloning voor je werk

Werkprofessor

February 8, 2021

Stop de discussie, dit is de eerlijke beloning voor je werk

Werkprofessor

February 8, 2021

Stop de discussie, dit is de eerlijke beloning voor je werk

Werkprofessor

February 8, 2021

Geen enkele ondernemer wil bewust oneerlijk belonen, maar toch gebeurt het vaak. Beoordelingsformulieren en scorecards met complexe berekeningen die het systeem eerlijker zouden moeten maken, doen dat vaak juist niet. Waarom dat is en hoe het dan wel moet, hoor je in deze podcast met Professor Xavier Baeten.

Xavier Baeten is professor Reward and Sustainability aan de Vlerick Business School in België. Hij doet jaarlijks onderzoek naar de verloning van topmanagers en medewerkers in honderden beursgenoteerde bedrijven in Europa. 


Het probleem met de scorecards

‘Het probleem zit hem in de complexiteit en bij de rol van de lijnmanager’,  aldus Xavier. Veel bedrijven gebruiken scorecards om beoordelingen uit te voeren. Xavier gelooft niet in de scorecards omdat ze zo complex in elkaar zitten: ‘Je zou de beloningsregels in twee minuten aan je grootouders moeten kunnen uitleggen’. Xavier gebruikt de term ‘ontmoeilijken’ als oplossing. In deze aflevering van de Werkprofessor legt hij uit hoe hij dat voor zich ziet en welke rol er voor de lijnmanager is weggelegd.


Hier moet je op letten

Volgens Xavier ligt de kern van een eerlijke beloning in drie vormen van welzijn: financieel, mentaal en fysiek. Zorg je voor een beloningssysteem dat op alle drie de punten goed uitgewerkt is, dan kom je op een eerlijke beloningsmethodiek. Luister de podcast om meer te horen over de drie vormen van welzijn en de toepassing ervan.


Links
Meer over Xavier Baeten

https://www.vlerick.com/nl/research-and-faculty/faculty/xavier-baeten


Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen