Stap in je politieke management schoenen en wordt effectiever

Werkprofessor

January 3, 2022

Stap in je politieke management schoenen en wordt effectiever

Werkprofessor

January 3, 2022

Stap in je politieke management schoenen en wordt effectiever

Werkprofessor

January 3, 2022

Stap in je politieke management schoenen en wordt effectiever

Werkprofessor

January 3, 2022

De werkvloer is chaotisch en complex. Maar met tips uit het nieuwste boek van Math de Vaan, “Machiavelli op de Werkvloer”, wordt het hopelijk een stuk minder chaotisch en complex.

Math de Vaan is organisatieadviseur bij Van de Bunt adviseurs als geassocieerd partner. Daarnaast is hij cultureel antropoloog en socioloog en promoveerde aan de Nyenrode Business Universiteit waar hij zijn onderzoek uitvoerde.

Machiavelli op de Werkvloer

Het boek start met een voorbeeld uit de klassieke werkwereld. Je hebt een advies geschreven, dat vindt iedereen goed. Vervolgens ga je de organisatie in. Daarna loopt in de organisatie de kar helemaal vast. Waarom die kar vastloopt heeft Math onderzocht.

De drie eigenschappen

Math bespreekt drie eigenschappen uit zijn boek, namelijk persoonlijk netwerk, sociale scherpzinnigheid en interpersoonlijke communicatieve vaardigheden.

Sociale scherpzinnigheid, wat wordt hiermee bedoeld? Volgens Math hoor je vaak, wanneer men het heeft over politiek op de werkvloer, dat ze wel weten hoe de hazen lopen. “Daar willen ze eigenlijk iets mee zeggen van ‘ik weet wel wie op welke manier handelt’. Maar daar hoort eigenlijk ook bij dat je je afvraagt waarom die hazen zo lopen. Daar bedoel ik eigenlijk mee te zeggen, dat je weet wat het belang van iemand anders is. Als je bijvoorbeeld hetzelfde wil in een organisatie, jij en een collega-manager, dan kun je met haar een groepje vormen, een coalitie. En hoe je dan samen voor wat jullie belangrijk vinden strijden. Hoe anderen in de wedstrijd zitten is vreselijk belangrijk”.

Benieuwd naar de andere eigenschappen? Luister dan de nieuwste aflevering van de Werkprofessor!

Links

Meer over Math de Vaan.

Vind hier het boek!

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bouw de best presterende teams op basis van objectieve HR data

Een goed uitgevoerde datagedreven HR aanpak geeft grip op de ontwikkeling en het welzijn van je mensen, én zorgt voor duidelijkheid en transparantie. Maar waar begin je en hoe zorg je voor borging binnen je organisatie?

Datagedreven HR

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Datagedreven HR

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen