Samen ondernemen, de voor-en nadelen

Werkprofessor

July 4, 2022

Samen ondernemen, de voor-en nadelen

Werkprofessor

July 4, 2022

Samen ondernemen, de voor-en nadelen

Werkprofessor

July 4, 2022

Femque van Geffen en Janneke Dröge zijn misschien in ondernemersland geen bekende namen, maar hun product wel. Dat is een bewuste keuze. Want hoewel ze een wereldberoemd merk in Nederland wisten op te zetten blijven ze zelf liever uit de schijnwerpers. Het merk waar zij hun creativiteit in vrij laten, Blond Amsterdam, is in ieder geval terug te vinden in de gemiddelde servieskast:. Het kleurrijke servies, ontstaan uit een vriendschap tussen twee creatievelingen.

Femque van Geffen en Janneke Dröge zijn de founders van Blond Amsterdam en tevens beste vriendinnen. Allebei afgestudeerd aan de kunstacademie en besloten toen op zoek te gaan naar een atelier waarin ze handmatig servies en schilderijen konden beschilderen. Zowel Janneke als Femque schreef verschillende boeken.

De start

21 jaar geleden besloten Femque en Janneke om te gaan samenwerken. De dames hadden allebei individueel werk, maar het schilderen kwam daar niet aan te pas. Jammer wel, want zowel Femque als Janneke waren afgestudeerd aan de kunstacademie. Op zoek naar een pandje om in te werken stuitten de ondernemers op een atelier in de Spuistraat. Zonder erbij na te denken of zij genoeg geld hadden tekenden zij een driejarig contract.

“We misten het schilderen heel erg en wilden graag samen werken aan schilderijtjes. In het atelier zat een etalageruit. Vanuit daar konden we heel makkelijk en organisch een winkeltje beginnen. Eerst maakten we veelal schilderijtjes, maar we merkten dat men niet zo snel een schilderij kocht. Maar wel gebruiksvoorwerpen zoals theepotten en schalen.”

Het Gouden Ei
De vriendinnen zijn erg bescheiden. Over hun product praten zij dan ook niet graag op verjaardagen of andere partijen. Zo hebben Femque en Janneke bij de opening van hun atelier twee grote flessen champagne gekregen. Een voor bij de opening en een voorbij het volgende succes. Tot de dag van vandaag staat die laatste fles nog steeds ongeopend. “We hebben steeds zoiets van er komt vast nog wel iets. Er is steeds wel iets waarbij we denken ‘nee dit kwam ons aanwaaien’. Het is een soort Gouden Ei dat we niet openmaken.”

Benieuwd wat de twee vriendinnen nog meer te vertellen hebben over het ondernemerschap? En Wendy geeft een zomerboodschap mee! Mis dit niet en luister nu de nieuwste aflevering van de Werkprofessor.

Links

Meer over Janneke en Femque

Meer over Blond Amsterdam

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen