Personeel kostenpost of een waardevolle investering?

Werkprofessor

December 12, 2022

Personeel kostenpost of een waardevolle investering?

Werkprofessor

December 12, 2022

Personeel kostenpost of een waardevolle investering?

Werkprofessor

December 12, 2022

Personeel kostenpost of een waardevolle investering?

Werkprofessor

December 12, 2022

Personeelstekort begint bij jezelf. Dat is de titel van het nieuwe boek van Kirsten de Roo. Kun je geen nieuwe collega’s vinden of vertrekken ze eerder dan je lief is? Kijk eerst naar jezelf voordat je begint te wijzen naar externe factoren. Waarom dat belangrijk is bespreek ik vandaag met Kirsten zij is een recruitment pro en wil werkgevers de regie teruggeven over hun eigen personeelstekort.

Kirsten de Roo is een mentor en strateeg pur sang. Al meer dan vijftien jaar helpt zij bedrijven met het aantrekken en inzetten van de juiste mensen op de juiste plek. Met haar boek ‘Personeelstekort begint bij jezelf’ wil ze werkgevers na laten denken over hun eigen mindset en de tools geven om regie te krijgen over hun personeelstekort.

Zichtbaarheid

De belangrijkste boodschap van Kirsten is het continu aandacht geven aan je zichtbaarheid. Volgens Kirsten moeten werkgevers af van het korte termijn denken en de ad hoc acties. “Ik heb het vandaag druk, dus ik ga een vacature uitzetten. Morgen stopt die klant ermee, dus stop ik met het werven”. Maar zo werkt het niet!

Word je bewust van wie je bent als bedrijf, wie je bent als werkgever en wat dit betekent vanuit je werkgeverschap en de mensen die je wil aantrekken. “Je zult aandacht moeten besteden aan je zichtbaarheid. Als mensen je niet kennen, kunnen ze ook niet voor je kiezen. Als je pas vacatures gaat posten wanneer je mensen nodig hebt, dan ben je  te laat. Laat continu zien wie je bent. Deel verhalen op social media en zorg dat je weet waar je doelgroep van nu en de toekomst zit.”, aldus Kirsten.

Benieuwd wat voor tips Kirsten heeft om ervoor te zorgen dat jij niet meer met een personeelstekort zit? Luister dan de nieuwste aflevering van de Werkprofessor podcast!

Links

Zie hier het boek ‘Personeelstekort begint bij jezelf’

Meer over Kirsten de Roo

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen