Ook voor jou is het van belang om hackers te begrijpen

Werkprofessor

January 18, 2021

Ook voor jou is het van belang om hackers te begrijpen

Werkprofessor

January 18, 2021

Ook voor jou is het van belang om hackers te begrijpen

Werkprofessor

January 18, 2021

De kans is zeer aanwezig dat jouw bedrijf in 2021 te maken gaat hebben met een hack. Om de kans zo klein mogelijk te maken zijn er tal van tips, de ene bekender dan de andere. Maar het is misschien nog wel belangrijker dat je snapt hoe een hacker werkt en daarmee waar je grootste risico’s liggen. Om dit in kaart te brengen spreken we in deze aflevering van de Werkprofessor met Rutger Leukfeldt. 

Rutger is directeur van het center of expertise Cyber Security aan de Haagse Hogeschool en senior onderzoeker voor het NSCR, het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn werk is combinatie tussen het weerbaar maken van bedrijven en het doen van onderzoek naar online-criminelen.

De logische tips

De meeste ondernemers kennen de tips ondertussen wel: moeilijke wachtwoorden, wachtwoordkluizen en vooral niet op verdachte mailtjes klikken. Toch gaat het elke keer weer mis. Wat zijn de belangrijkste tips en welke tips gaan het verschil maken? In de podcast worden de belangrijkste tips toch nog een keer op een rijtje gezet en staan Wendy en Rutger stil bij de grote valkuilen die je kunt ondervangen door hackers beter te begrijpen.

Hoe vaak gaat het mis?

Rutger legt uit dat twintig procent van de ondernemers het afgelopen jaar te maken heeft gehad met financiële schade door cyberaanvallen: “daar komt bij dat ondernemers doen in veel gevallen geen aangifte, dat maakt het lastig om hier iets aan te doen”. Toch is dat ontzettend belangrijk om de overheid te helpen dit probleem op te lossen.

Uitbesteden is niet de oplossing

Veel ondernemers denken veilig te zitten omdat ze de IT-zaken uitbesteed hebben. Toch blijkt dit in de realiteit vaak niet waar. De basis op orde moet je zelf regelen. “Het moet gewoon onderdeel van je bedrijfsvoering zijn” aldus Rutger Leukfeldt. Er is nog geen bedrijf die alle zaken al echt goed voor je kan regelen.

Links

Meer over Rutger Leukfeldt en het Center of Expertise van de Haagse Hogeschool

Artikelen van Rutger Leukfeldt bij het NSCR

Het digital trust center van de Rijksoverheid

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen