Ontgroeven, een onbekend en ongemakkelijk proces

Werkprofessor

July 19, 2021

Ontgroeven, een onbekend en ongemakkelijk proces

Werkprofessor

July 19, 2021

Ontgroeven, een onbekend en ongemakkelijk proces

Ontgroeven, een onbekend en ongemakkelijk proces

Werkprofessor

July 19, 2021

Bedoeld als startschot van een dialoog over hoe we uit onze dogma’s en denkpatronen komen en creatieve risico’s nemen in een wereld die niet te voorspellen valt. Iemand die zijn management boek eindigt met “ga vuile handen maken, het is de hoogste tijd”; Kees Tillema schreef een boek over ontgroeven. Nummer 4 in de managementboek.nl top 100. Ontgroeven, wat dat is en waarom het belangrijk is gaan we in deze aflevering van de Werkprofessor bespreken.

Kees Tillema is medeoprichter van en firmant bij Het Zuiderlicht Managementadviseurs. Hij heeft zich gespecialiseerd in rendement vraagstukken waarin zowel ‘de economie’ als ‘de sociologie’ van organisaties verbonden worden. Kees is daarnaast docent van de executive Master of Finance & Control aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Taleb’s theorie van antifragiliteit

“Deze theorie prikkelde mij om het toe te passen in mijn eigen vakgebied en het op organisatiekunde toe te spitsen” zegt Kees. Volgens Kees is onze reactie op kwetsbaarheid, dingen robuust maken. Ook in de praktijk en bij leiderschap processen is dit zichtbaar en kan het ons tegen gaan werken. Hoe herken je dit? En wat is ervoor nodig dit te voorkomen? Kees vertelt.

Zeven vraagstukken, wetenschappelijke kennis voor het bedrijfsleven

Als je patronen wilt doorbreken moet je af en toe over wetenschap heen kunnen stappen”. Rebelsheid is voor leiders in organisaties hierbij een kernbegrip. Kees stelde bij verschillende organisaties de vragen: “Wat voor soort vraagstukken komen er eigenlijk op jullie pad? en Waar gaan die vraagstukken over?” Uiteindelijk zijn hier zeven vraagstukken uit gekomen. Hoor hier meer over in de aflevering.


Links

Meer over Kees Tillema

Het boek Ontgroeven

Over Zuiderlicht Managementadviseurs


Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.

Bouw samen aan succes: groei de business én je team

Download de whitepaper Scale-ups & Downs:

  • Leer van andere scale-ups over de 3 belangrijkste dynamieken,
  • Herken je eigen groeibarrières
  • Doe je eigen groei assessment
Fases whitepapers

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Fase 1 - 0 tot 10 medewerkers

Download PDF

Fase 2 - 10 tot 25 medewerkers

Download PDF

Fase 3 - 25 tot 60 medewerkers

Download PDF

Fase 4 - 60 tot 100 medewerkers

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen