Ontdekkingstocht naar werkplezier

Werkprofessor

February 19, 2024

Ontdekkingstocht naar werkplezier

Werkprofessor

February 19, 2024

Ontdekkingstocht naar werkplezier

Werkprofessor

February 19, 2024

In de nieuwste aflevering van 'De Werkprofessor' podcast, richten we ons op een essentiële vraag: "Wat wil je echt in je carrière?". Sandra Klijn, auteur van het boek "Wat wil je echt?", verkent deze intrigerende vraag. Velen van ons worstelen met het gevoel vast te zitten in banen die ons meer energie kosten dan opleveren. Sandra stelt dat het probleem vaak niet zozeer ligt in de aard van de baan, maar in een gebrek aan zingeving, betrokkenheid, en aansluiting bij persoonlijke kernwaarden.

In dit gesprek onthult Sandra dat veel werkgerelateerde onvrede voortkomt uit het niet naleven van onze eigen waarden en overtuigingen. Het gesprek biedt inzichten in hoe we kunnen navigeren door de complexe wereld van werkplezier en persoonlijke vervulling. Sandra benadrukt het belang van zelfreflectie en het in kaart brengen van wat ons echt drijft in ons werk. Dit is cruciaal om een baan te vinden of te creëren die niet alleen voldoening geeft, maar ook energie en motivatie verhoogt.

De aflevering biedt praktische tips en strategieën om deze persoonlijke ontdekkingstocht aan te gaan. Het is een must-listen voor iedereen die op zoek is naar meer zingeving en plezier in hun werk. Luister nu naar de aflevering en begin aan jouw reis naar een meer vervullende carrière.


Takeaways

  • Het belang van zingeving in werk: een kernthema dat Sandra benadrukt, is het belang van het vinden van zingeving en vervulling in je werk. Dit gaat over het hebben van een baan die niet alleen voldoet aan de basiseisen van een inkomen, maar ook in lijn is met je persoonlijke waarden en overtuigingen. Dit concept onderstreept dat ware werktevredenheid en motivatie voortkomen uit werk dat aansluit bij wat je echt belangrijk vindt in het leven.
  • Zelfreflectie en kernwaarden: een ander belangrijk punt is het belang van zelfreflectie en het begrijpen van je eigen kernwaarden. Sandra suggereert dat veel werkgerelateerde ontevredenheid voortkomt uit het niet leven volgens deze kernwaarden. Het identificeren van wat echt belangrijk voor je is, kan leiden tot een duidelijker pad in je carrière en helpt bij het maken van beslissingen die meer voldoening en minder stress opleveren.

Links

Meer over Sandra Klijn

Bekijk hier het boek ‘Wat wil je echt’

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com.

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor ophttps://www.linkedin.com/company/viepeople/ of ophttps://www.viepeople.com/inspiratie?inspiration-type=Podcast.

Bouw samen aan succes: groei de business én je team

Download de whitepaper Scale-ups & Downs:

  • Leer van andere scale-ups over de 3 belangrijkste dynamieken,
  • Herken je eigen groeibarrières
  • Doe je eigen groei assessment
Fases whitepapers

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Fase 1 - 0 tot 10 medewerkers

Download PDF

Fase 2 - 10 tot 25 medewerkers

Download PDF

Fase 3 - 25 tot 60 medewerkers

Download PDF

Fase 4 - 60 tot 100 medewerkers

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen