Ondernemen door de ogen van Kristel van Dalen

Werkprofessor

June 13, 2022

Ondernemen door de ogen van Kristel van Dalen

Werkprofessor

June 13, 2022

Ondernemen door de ogen van Kristel van Dalen

Werkprofessor

June 13, 2022

Je wordt en blijft niet zomaar het enige bedrijf in Nederland van wie de accessoires wereldwijd door Apple worden verkocht. Daarnaast startte onze gast van deze week, Kristel van Dalen, Atelier Vesper op dat staat voor Eau de Parfums met eerlijke prijzen.

Kristel van Dalen, topondernemer en de vrouw achter merken als DECODED en Atelier Vesper. Voor de opening van de Apple winkel in Amsterdam maakte ze een exclusieve collectie. Inmiddels zijn ze 1 van de 5 accessoire-merken die wereldwijd verkocht worden in de Apple winkels.

Marketing Machine

De trend rond sustainability kon Kristel en haar team niet links laten liggen. Samen met Nike heeft het team een project gedaan. “Van oude schoenzolen werd een soort pulpmateriaal gemaakt. Dat hebben wij weer gebruikt voor onze hoesjes. Als je partners zoals Nike aan je weet te binden in combinatie met een sustainable product en dat aan Apple kan pitchen…"

Het gaat eigenlijk om het vinden van de juiste partners, het juiste product ontwikkelen en kijken naar de trends. En daarnaast goed in kaart brengen: ‘wat is onze doelgroep, wie willen wij als merk zijn en wat willen wij uitstralen’. Dat is dan ook de beste marketingmachine. Wij hebben heel duidelijk voor Apple-accessoires gekozen”.

Een brutaal mens heeft de halve wereld

Om te staan waar Kristel nu staat heeft zij regelmatige haar stoute schoenen aan moeten trekken. Volgens de ondernemer moet je alles proberen. Misschien gaat het tien keer mis, maar als je nooit schiet dan raak je ook nooit wat.

“Mijn broer en ik zijn zo opgevoed dat je alles moet proberen en overal voor moet gaan. Een brutaal mens heeft de halve wereld. Dat zit er bij ons allebei wel in. Ik denk wel dat mijn broer daar op sommige vlakken nog sterker in is dan ik. Hij is beter in de visie en strategie en ik in het organisatorische en operationele. Daar vullen wij elkaar dan weer mooi op aan”.

In deze aflevering van de Werkprofessor deelt Kristel haar ervaringen en toetsen we de wetenschappelijke kennis uit eerdere Werkprofessor-podcasts. Benieuwd? Luister dan de nieuwe aflevering.

Links

Meer over Kristel van Dalen

Podcast: Vijf stappen voor een succesvol groeibedrijf

Podcast: Bereid je nu alvast voor op de volgende crisis

Podcast: Zo bouw je een basis van vertrouwen bij je klanten

Podcast: Binge marketing maak van jouw doelgroep enthousiast publiek

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen