Niet zo naïef over die platformeconomie

Werkprofessor

October 12, 2020

Niet zo naïef over die platformeconomie

Werkprofessor

October 12, 2020

Niet zo naïef over die platformeconomie

Werkprofessor

October 12, 2020

Niet zo naïef over die platformeconomie

Werkprofessor

October 12, 2020

“Kun je als individuele ondernemer op tegen een bedrijf dat honderd miljard op de bank heeft staan?” Internationaal platform expert en schrijver van het boek ‘Platformrevolutie’ Martijn Arets denkt van wel, als je het vanuit de markt weet te organiseren. Slim omgaan met platforms en kansen zien is essentieel. 

Wanneer werkt een platform? Daarover vertelt Martijn in deze podcast het volgende: “zowel aan de vraag als in de aanbod kant moeten heel veel partijen actief zijn”. Het kan dus als ondernemer slim zijn om eens te gaan nadenken of er al een platform in jouw branche actief is, en of de markt voldoet aan de voorwaarden die Martijn stelt. Is er al een platform actief, ook dan zul je daar iets mee moeten.

Laat het platform voor je werken

Natuurlijk wil je de boot als ondernemer niet missen. Een platform in jouw branche biedt kansen en geeft veel extra promotie. Toch is het belangrijk om een strategie te bepalen voor je gebruik gaan maken van een platform. Wat is de toegevoegde waarde voor jou? Kun je het platform selectief gebruiken zodat een vervolgaankoop bijvoorbeeld niet via het platform hoeft? Stel jezelf continu de vraag: “wanneer werkt het platform voor jou en wanneer haal je het naar jezelf?” aldus Arets.

Laat je hoofd niet hangen

Martijn geeft tal van tips en voorbeelden van hoe bedrijven met platforms kunnen werken. Toch doet hij nog een andere oproep: voel je niet te klein als ondernemer, lokale alternatieve hebben veel kans op slagen. Een groot platform moet net zo hard vechten voor een lokale markt als een lokaal alternatief.

Links

Meer over Martijn Arets

Het boek platformrevolutie


Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Bouw de best presterende teams op basis van objectieve HR data

Een goed uitgevoerde datagedreven HR aanpak geeft grip op de ontwikkeling en het welzijn van je mensen, én zorgt voor duidelijkheid en transparantie. Maar waar begin je en hoe zorg je voor borging binnen je organisatie?

Datagedreven HR

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Datagedreven HR

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen