Meesterlijk solliciteren met Aaltje Vincent

Werkprofessor

January 8, 2024

Meesterlijk solliciteren met Aaltje Vincent

Werkprofessor

January 8, 2024

Meesterlijk solliciteren met Aaltje Vincent

Werkprofessor

January 8, 2024

Meesterlijk solliciteren met Aaltje Vincent

Werkprofessor

January 8, 2024

De arbeidsmarktkrapte lijkt maar niet op te houden. Waar in 2019, voor het uitbreken van de coronapandemie, de verhouding nog lag rond de 67 vacatures per 100 werklozen, lag in het derde kwartaal van 2023 er nog 114 vacatures open per 100 werklozen.

Deze week in de Werkprofessor podcast is Aaltje Vincent te gast. Aaltje is auteur van 12 toonaangevende boeken over solliciteren, waarvan er meer dan 100.000 exemplaren verkocht zijn. Als deskundige op het gebied van sollicitaties kent zij de ins en outs van het sollicitatieproces als geen ander. Haar expertise reikt niet alleen tot de kant van de sollicitant, maar strekt zich ook uit naar werkgevers, waarbij zij inzicht biedt in hoe om te gaan met dit cruciale aspect van de professionele wereld. 

We gaan het hebben over duidelijke tips voor werkgevers, wat is laaghangend fruit dat nog steeds niet geplukt wordt? En ook: waarom is het zo moeilijk? 


De kracht van een unieke vacature
De belangrijkste boodschap volgens Aaltje is dat solliciteren hoop is op een beter leven. Het is belangrijk om je dit als werkgever goed te realiseren. Vanaf het moment dat je je realiseert ‘ik heb nieuwe collega’s nodig’, sta dan stil bij ‘hoe kan ik hen in het hart raken zodat ze met mij in gesprek gaan over het werken hier’. 

Aaltje legt uit dat het al in een heel pril stadium begint. Denk goed na hoe je ervoor zorgt 

Vaak denkt men dat de vacatureteksten op de website goed genoeg zijn. Maar iedereen schrijft dat ze het leukste team hebben. Dat is inmiddels niet meer genoeg. Je werknemers zijn je ambassadeurs. Als zij positief over het werk praten en daarnaast de vacaturetekst laat zien waarin jij echt uniek bent, dan maak je stappen de goede richting op.


Takaways

  1. Begin met de mensen die het werk nu doen. Ga met hen in gesprek wat maakt dat jij hier met veel plezier dit werk doet en dat je heel graag hier werkt. Haal het op bij je huidige medewerkers
  2. Maak authentieke foto’s met de huidige medewerkers en als het kan een video. Laat hierin naar voor komen hoe het is om bij jou en in dat team te werken
  3. Laat mensen vrijblijvend kennismaken. Nodig ze uit op kantoor en laat ze praten met de mensen die het werk al doen onder het genot van een kop koffie.

Links

Meer over Aaltje Vincent

Bekijk hier het boek ‘Jobmarketing 3.0’

Bekijk hier het boek ‘Solliciteren naar werkgeluk’

Bekijk hier het boek ‘LinkedIn Power’ 

Luister hier de podcast met Marjolein Bongers ‘Zo gebruik je LinkedIn écht slim’

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/ of op https://www.viepeople.com/inspiratie?inspiration-type=Podcast.

Een sterk werkgeversmerk is een magneet voor toptalent, maar hoe bouw je dat merk?

Hoe komt het dat het ene bedrijf binnen no time vacatures vervuld, terwijl het andere bedrijf moet trekken aan iedere sollicitant die een beetje geïnteresseerd is?

Employer Branding

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen