Marco van Gelder over winst die valt te behalen met de werkplek van de toekomst

Werkprofessor

April 22, 2024

Marco van Gelder over winst die valt te behalen met de werkplek van de toekomst

Werkprofessor

April 22, 2024

Marco van Gelder over winst die valt te behalen met de werkplek van de toekomst

Marco van Gelder over winst die valt te behalen met de werkplek van de toekomst

Werkprofessor

April 22, 2024

Onze gast, Marco van Gelder, een expert in workplace innovation verbonden aan de Tilburg Universiteit en werkzaam bij Veldhoen & Company, deelt inzichten uit zijn onderzoek naar de optimale integratie van technologie op de werkplek.

Werkomgevingen gaan fundamenteel veranderen, door repetitieve taken te automatiseren en werknemers meer ruimte te bieden voor creativiteit en samenwerking. Marco bespreekt in deze podcast de impact van hybride werken en de cruciale rol van fysieke ontmoetingen voor het opbouwen van vertrouwen en sociale netwerken binnen organisaties. Vooral jonge werknemers, die nog aan het begin van hun carrière staan, profiteren van persoonlijke interacties voor hun professionele ontwikkeling en welzijn.

“Wanneer je echt investeert in workplace innovation, leidt dat echt tot veel betere well-being van je mensen”.

Een kernpunt van Marco’s onderzoek is de win-win-win van workplace innovation, die ten goede komt aan de organisatie, aan teams en individuele medewerkers. Luister in deze podcast hoe je deze win-win-win bereikt.

Takeaways

  • Verhoog de productiviteit en het welzijn van je medewerkers: Marco benadrukt hoe hybride werken, versterkt door slimme technologie zoals AI, de toekomst van de werkplek transformeert. Door het optimaliseren van de werkruimte en werktijden op basis van persoonlijke en teamvoorkeuren, kunnen organisaties de productiviteit verhogen en tegelijkertijd het welzijn van werknemers verbeteren.

  • Belang van fysieke ontmoetingen en directe interacties: ondanks de voordelen van hybride en afstandswerken, wijst Marco op het cruciale belang van fysieke ontmoetingen voor het opbouwen van vertrouwen en sociale netwerken binnen een organisatie. Vooral voor jonge werknemers is directe interactie met collega’s essentieel voor hun professionele ontwikkeling en integratie in de bedrijfscultuur.

  • Workplace Innovation als sleutel tot succes: Marco introduceert het concept van workplace innovation als een win-win-win strategie die voordelen oplevert voor de organisatie, teams, en individuele medewerkers. Door een focus op innovaties die de werkomgeving verbeteren, kunnen organisaties een meer bevredigende, productieve en flexibele werkcultuur creëren die klaar is voor de toekomst.

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com.

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor? Volg de Werkprofessor ophttps://www.linkedin.com/company/viepeople/ of ophttps://www.viepeople.com/inspiratie?inspiration-type=Podcast.

Bouw samen aan succes: groei de business én je team

Download de whitepaper Scale-ups & Downs:

  • Leer van andere scale-ups over de 3 belangrijkste dynamieken,
  • Herken je eigen groeibarrières
  • Doe je eigen groei assessment
Fases whitepapers

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Fase 1 - 0 tot 10 medewerkers

Download PDF

Fase 2 - 10 tot 25 medewerkers

Download PDF

Fase 3 - 25 tot 60 medewerkers

Download PDF

Fase 4 - 60 tot 100 medewerkers

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen