Leidinggeven aan Engineers, Developers en ICT-specialisten

Werkprofessor

September 6, 2021

Leidinggeven aan Engineers, Developers en ICT-specialisten

Werkprofessor

September 6, 2021

Leidinggeven aan Engineers, Developers en ICT-specialisten

Werkprofessor

September 6, 2021

Leidinggeven aan Engineers, Developers en ICT-specialisten

Werkprofessor

September 6, 2021

We hebben al een aantal podcasts over de digitale transformatie gemaakt en toch is er een aspect dat we nog niet hebben besproken. Leidinggeven aan die specialisten die de digitale transformatie mogelijk maken. We hebben het vandaag in de Werkprofessor met dr. Eric Kuisch over het leidinggeven aan die groep, de engineers, developers en ICT-specialisten.

Eric Kuisch is gepromoveerd als wiskundige, heeft van huis uit een passie voor technologie en innovatie. Hij heeft gewerkt als CTO voor Vodafone en is op dit moment COO bij Eurofiber. Hij weet als geen ander hoe je het beste uit je team van briljante experts haalt en hoe je een brug bouwt tussen hen en andere afdelingen. Hij schreef het boek “Paradijsvogels. Succesvol leidinggeven aan engineers, developers en ICT specialisten”

Het succesvolle bedrijf van nu
“De gangbare managementliteratuur is vaak gestoeld op een financieel-economische kijk op het bedrijf en gaat meestal in op het optimaliseren van de prestaties van de gehele organisatie, een corporate aanpak” vertelt Eric. In 'Paradijsvogels' legt hij uit waarom leidinggeven aan tech experts een vak apart is. Hun kennis overstijgt vaak die van de leidinggevende zelf en ze hebben hun eigen unieke blik op bedrijfs targets of projectdoelen. Hoe zorg je er als leidinggevende voor dat deze talentvolle mensen niet op een eiland komen te zitten? Wat kun jij doen zodat zij voldoende gehoord worden en met plezier een belangrijke bijdrage aan het bedrijfssucces leveren? Eric legt uit.

Groeien als leider
Teamleiders kunnen leren van de technisch briljante mensen die niet altijd in de corporate cultuur passen maar wel het verschil maken door hun inhoudelijk inzicht. Eric Kuisch destilleerde uit al zijn ervaring zeven leiderschapslessen die iedere leidinggevende in een kennisbedrijf ter harte zou moeten nemen, om het waardevolle talent van hun experts optimaal te benutten. Luister nu en kom erachter hoe jij hiervan kan leren!

Links

Het boek van Eric: Paradijsvogels

Meer over Eric Kuisch

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Een sterk werkgeversmerk is een magneet voor toptalent, maar hoe bouw je dat merk?

Hoe komt het dat het ene bedrijf binnen no time vacatures vervuld, terwijl het andere bedrijf moet trekken aan iedere sollicitant die een beetje geïnteresseerd is?

Employer Branding

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen