Kun je meten hoe het met jouw mensen gaat?

Werkprofessor

January 11, 2021

Kun je meten hoe het met jouw mensen gaat?

Werkprofessor

January 11, 2021

Kun je meten hoe het met jouw mensen gaat?

Werkprofessor

January 11, 2021

Kun je meten hoe het met jouw mensen gaat?

Werkprofessor

January 11, 2021

Meten hoe het gaat met de mensen in jouw organisatie? People Analytics noemen ze dat met een mooi woord, maar hoe werkt dat? Wat moet je meten en hoe dan precies? Dat en meer in deze aflevering van de Werkprofessor met Sven Rickli.

Sven is expert in bedrijfscultuur en gedragsverandering en heeft met zijn onderzoeks- en adviesbureau een People Analytics checklist opgesteld: is jouw bedrijf klaar om effectief te gaan meten?

De persoon achter het personeelsnummer

Om te weten hoe het gaat met je mensen, en daarmee met je bedrijf, wil je het welzijn meten. Maar het blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat in driekwart van de gevallen het welzijn en de inzetbaarheid van de medewerkers wordt beïnvloed door factoren buiten het werk. Je kunt hier achter komen door te letten op de zogeheten welzijnsfactoren, dat zijn sociaal, financieel, emotioneel, fysiek en maatschappelijk welzijn. Leer van Sven in de podcast hoe je omgaat met deze factoren, hoe je ze meet maar ook wat er wettelijk gezien wel en niet mag.

Meten is weten

Het corona-dashboard kennen we nu wel, maar wat moeten op onze eigen dashboards zetten? Die grafieken zijn mooi, maar wat betekenen ze en zijn ze betrouwbaar? Volgens Sven zijn de vijf welzijnsfactoren de helft van het verhaal, “de softe componenten”. De andere helft van je dashboard moet bestaan uit wat hardere componenten. Je kunt hierbij denken aan je omzet, je ziekteverzuim of je sales-targets. Als je tussen die componenten verbanden gaat zoeken, kom je op de nuttige knoppen waar je aan kunt draaien en kun je reflectie toepassen om je bedrijf beter te maken. Luister de rest van de podcast om van Sven te horen hoe je van sturen op het resultaat naar sturen naar het resultaat gaat, door mensgericht te werken.    

Links

Meer over Sven Rickli

De People Analytics Checklist

Kijk ook eens op de HR-tech community om een aantal tools te ontdekken die je kunnen helpen bij het meten van het welzijn binnen jouw organisatie

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Bouw de best presterende teams op basis van objectieve HR data

Een goed uitgevoerde datagedreven HR aanpak geeft grip op de ontwikkeling en het welzijn van je mensen, én zorgt voor duidelijkheid en transparantie. Maar waar begin je en hoe zorg je voor borging binnen je organisatie?

Datagedreven HR

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Datagedreven HR

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen