Jij bent nodig voor verduurzaming

Werkprofessor

April 26, 2021

Jij bent nodig voor verduurzaming

Werkprofessor

April 26, 2021

Jij bent nodig voor verduurzaming

Jij bent nodig voor verduurzaming

Werkprofessor

April 26, 2021

Nieuwe businessmodellen voor een duurzame samenleving, dat vereist ondernemerschap en inlevingsvermogen. Het is een optimistisch verhaal, en daarover praten we in deze aflevering van de Werkprofessor met Meiny Prins en Prof. Dr. Maarten Hajer.

Meiny Prins is CEO van Priva, dat zich focust op klimaat, energie en water en Meiny is oprichter van de Sustainable Urban Delta Foundation. Prof. Dr. Maarten Hajer is faculteitshoogleraar Urban Futures aan de Universiteit Utrecht en voormalig directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving. 

Een ander voorstellingsvermogen

“Wat mij fascineert als wetenschapper is dat wij ons die duurzame samenleving niet kunnen voorstellen, we zitten in ons voorstellingsvermogen nog helemaal vast in de fossiele brandstoffen”. Daar moeten we volgens Maarten Hajer vanaf. De voorstellingen van “het goede leven” die wij nu hebben is volledig gebaseerd op een manier van leven die we niet kunnen volhouden. Maarten beschrijft in de podcast een voorstellingsvermogen in een duurzame samenleving, die alleen maar prettiger is om in te leven. “Het is echt een denkfout” beschrijft Maarten de huidige manier van kijken naar een duurzame manier van leven.

Zo breng je dat in de praktijk

“Ik denk dat veel meer ondernemers met mij, heel goed nadenken over hoe we onze onderneming over tien of vijf jaar visualiseren”, de verandering om ons heen gaat volgens Meiny Prins ontzettend snel. Als je dat als bedrijf nu lukt, en je een goede visie in een duurzame samenleving opstelt win je op verschillende punten, Meiny beschrijft dit als Purpose boven Profit. In de podcast geeft Meiny een aantal concrete voorbeelden in hoe je hiermee om kunt gaan in jouw bedrijf. 

Links
Meer over Maarten Hajer 

Meer over Meiny Prins 

Alles over de Sustainable Urban Delta Foundation

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.

Bouw samen aan succes: groei de business én je team

Download de whitepaper Scale-ups & Downs:

  • Leer van andere scale-ups over de 3 belangrijkste dynamieken,
  • Herken je eigen groeibarrières
  • Doe je eigen groei assessment
Fases whitepapers

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Fase 1 - 0 tot 10 medewerkers

Download PDF

Fase 2 - 10 tot 25 medewerkers

Download PDF

Fase 3 - 25 tot 60 medewerkers

Download PDF

Fase 4 - 60 tot 100 medewerkers

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen