Je innerlijke saboteur

Werkprofessor

November 28, 2022

Je innerlijke saboteur

Werkprofessor

November 28, 2022

Je innerlijke saboteur

Werkprofessor

November 28, 2022

Spannende dingen buiten je comfortzone doen. Je beste leven leven én genieten van het ondernemen en werken. Weg met je innerlijke saboteurs die de groei van jouw bedrijf en jezelf in de weg staan. Onze gast van vandaag, Mariska van Dijk, is gespecialiseerd in NLP, Neuro Linguistisch Programmeren. We gaan het hebben hoe je als ondernemer of ondernemende professional vaste patronen doorbreekt die de groei van jouw bedrijf in de weg staan. Elementen uit deze methode zie je overal om je heen terugkomen.

Mariska van Dijk gelooft dat alles mogelijk is. Dat is een overtuiging die zij haar complete leven al met zich meedraagt. Dat maakte dat zij snel carrière wist te maken in een groot bedrijf dat top van hun branche is. Mariska ontwikkelde zich tot manager en mocht de gaafste en moeilijkste ontwikkelingen meemaken.

Angsthaas

Haal het maximale uit jezelf en doe dat elke dag. Lukt dat niet en ben je je bewust van je innerlijke saboteurs, durf er dan iets aan te doen. Dat is inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan.

“Het voorbeeld van ‘ga het maar gewoon doen, zet je eroverheen en als je het een paar keer hebt gedaan wordt het wel beter’, wordt veel gezegd. Toch heb ik heel veel mensen in de praktijk die dat proberen, maar dan toch elke keer weer die drempel over moeten. Dat is zonde, want dat kost zoveel energie. NLP gaat over onbewuste processen, over je dragen, over vaste patronen die ergens vandaan komen zonder dat jij je daar bewust van bent. Dat zorgt ervoor dat je telkens die drempel ervaart.”, aldus Mariska.

Sabotagegedrag

Maar wat is nu sabotagegedrag? Volgens de NLP coach is sabotagegedrag onbewuste processen die verhinderen dat jij je doel haalt. Gedrag dat voortkomt uit overtuigingen en gewoontes en daarom stap je er ook niet zomaar uit.

Maar doordat het onbewuste processen zijn, ben je je dus niet bewust van je innerlijke saboteur. Hoe weet jij dan dat er een innerlijke saboteur in jouw speelt?

Benieuwd naar het antwoord? En de oplossing hiervoor? Luister dan de nieuwste aflevering van de Werkprofessor.

Links

Meer over Mariska van Dijk

Meer over NLP

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen