Je eigen gebruiksaanwijzing

Werkprofessor

January 9, 2023

Je eigen gebruiksaanwijzing

Werkprofessor

January 9, 2023

Je eigen gebruiksaanwijzing

Werkprofessor

January 9, 2023

De burnouts vliegen ons om de oren. Het ziekteverzuim stijgt nog steeds terwijl we zitten te springen om meer arbeidskracht. Hoe zorg je ervoor dat jij of je werknemers niet onder de druk bezwijkt? Er is geen one-size fits all strategie zegt onze gast van vandaag Christianne Vink. Christianne is psycholoog, gaf les aan de Universiteit van Amsterdam en schreef het boek ‘Het Grote Hoe Ik Werk Boek’. Volgens haar moet iedereen zijn eigen gebruiksaanwijzing uitvinden. Hoe doe je dat je eigen gebruiksaanwijzing vinden? Hoe zorg jij ervoor dat jouw werknemers fit en vitaal blijven? Heb je daar invloed op?

Stress en emotieregulatie
Waarom is het belangrijk om aan de slag te gaan met ‘Het Grote Hoe Ik Werk Boek?’ Volgens Christianne is het voor iedereen, of je nu ondernemer, kenniswerker bent, veel of juist weinig samenwerkt heel goed om je eigen gebruiksaanwijzing te kennen. Als ervaren psycholoog arbeid en gezondheid heeft Christianne veel mensen gezien met allerlei klachten. Cognitieve klachten, spanningsklachten, op weg naar een burnout of daar herstellende van. “Het is mij opgevallen in de praktijk dat als ik aan mensen vraag, in de trant van, ‘wat is jouw belangrijkste manier om met stress om te gaan’, mensen daar vaak lastig een antwoord op hebben.”

Wat weet jij over jezelf wat wel en niet werkt? Als voorbeeld geeft Christianne dat mensen aangeven een ochtendmens te zijn en dat ze daarom lastige taken betreft werk daarom in de ochtend plannen. Maar als het gaat om emotieregulatie of stress dan vinden mensen het veel lastiger antwoord geven.

Benieuwd welke tips Christianne voor jou in petto heeft? Luister dan naar de nieuwste aflevering van de Werkprofessor.

Links

Meer over Christianne Vink


Zie hier Het Grote Hoe Ik Werk Boek

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen