Je bedrijfswebsite mist wetenschap

Werkprofessor

February 22, 2021

Je bedrijfswebsite mist wetenschap

Werkprofessor

February 22, 2021

Je bedrijfswebsite mist wetenschap

Werkprofessor

February 22, 2021

Je bedrijfswebsite mist wetenschap

Werkprofessor

February 22, 2021

Net een half jaar gewerkt aan de nieuwe bedrijfswebsite, eindelijk gelukt! Maar toch komen er alleen maar minder bezoekers en blijven de leads uit. Wat nu? Dat bespreken we vandaag in de Werkprofessor met Cognitief Psycholoog Joris Groen.

Joris Groen schreef samen met Bas Wouters het boek ‘Online invloed: zo pas je bewezen gedragspsychologie toe voor betere online resultaten’. Zijn belangrijkste tip: stop met focussen op de boodschap die je wilt overbrengen, maar ga kijken naar het gedrag waartoe je iemand wilt verleiden. “Ga op zoek naar de kleinst mogelijke stap die je wilt dat je websitebezoeker zet, bouw de website vervolgens zo op dat de bezoeker dit ook echt gaat doen” aldus Joris.

Hoe laat je iemand doen wat jij wilt?

Om een bezoeker echt te laten doen wat jij wilt kun je gebruik maken van het Fogg Behavior Model. Dat model werkt aan de hand van drie factoren: prompt (verzoek tot actie), motivatie (de wil om over te gaan tot actie) en de ability (het gemak om over te kunnen gaan tot actie). “Meer is er niet” concludeert Joris Groen. Luister de hele aflevering van de Werkprofessor om de nuttige tips en de toepassing van de gedragspsychologie uit het boek ‘Online invloed’ mee te krijgen.

Links
Meer over Joris Groen

Het boek van Bas Wouters en Joris Groen

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 


Bouw de best presterende teams op basis van objectieve HR data

Een goed uitgevoerde datagedreven HR aanpak geeft grip op de ontwikkeling en het welzijn van je mensen, én zorgt voor duidelijkheid en transparantie. Maar waar begin je en hoe zorg je voor borging binnen je organisatie?

Datagedreven HR

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Datagedreven HR

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen