Is ZQ het nieuwe IQ?

Werkprofessor

September 4, 2023

Is ZQ het nieuwe IQ?

Werkprofessor

September 4, 2023

Is ZQ het nieuwe IQ?

Werkprofessor

September 4, 2023

Is ZQ het nieuwe IQ?

Werkprofessor

September 4, 2023

In een wereld waarin kennis voor iedereen toegankelijk is dankzij internet en AI, lijkt het belang van IQ af te kalven en ZQ, zelfsturing quotiënt aan belang te winnen. Tenminste dat zegt onze gast van vandaag, Marinka Kuijpers.

Marinka Kuijpers is een Noloc Kennisprofessional, bijzonder hoogleraar Open Universiteit en directeur Loopbaangroep, Met de loopbaan groep traint ze organisaties en onderwijs in het bevorderen van een werkomgeving waarin mensen zich echt kunnen ontwikkelen. 

We onderzoeken in deze aflevering van de BNR Werkprofessor hoe het traditionele IQ plaatsmaakt voor het ZQ. Ontdek hoe zelfsturing, gebaseerd op persoonlijke waarden, cruciaal wordt voor loopbaansucces en hoe een ondersteunende omgeving het ZQ kan versterken. 

We vonden dit ook een mooie timing voor dit onderwerp omdat De week van de loopbaanprofessional eraan komt waarin Noloc, de beroepsorganisatie voor loopbaan professionals o.a. gratis loopbaan gesprekken aanbiedt. 


Waarom hebben we ZQ nodig?
In een samenleving waar er zoveel veranderd is juist ZQ belangrijk. Je moet leren om jezelf te sturen in een relatie tot die omgeving om überhaupt de mogelijkheid te hebben om jezelf te ontwikkelen. 

Zelfsturing heeft te maken met drie aspecten. Vrijheid, verantwoordelijkheid en verbinding met hetgeen waar je een bijdrage aan wil leveren. Zoals de organisatie waarvoor je werkt en de mensen met wie je werkt.

Benieuwd welke rol jij hebt als ondernemer en/ of leidinggevende bij de ZQ van jouw medewerkers? Luister nu de nieuwste aflevering!

Links

Meer over Marinka Kuijpers 

Meer over Noloc

Meer over Loopbaangroep

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bouw de best presterende teams op basis van objectieve HR data

Een goed uitgevoerde datagedreven HR aanpak geeft grip op de ontwikkeling en het welzijn van je mensen, én zorgt voor duidelijkheid en transparantie. Maar waar begin je en hoe zorg je voor borging binnen je organisatie?

Datagedreven HR

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Datagedreven HR

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen