Investeer in inspiratie, voor jezelf en je medewerkers

Werkprofessor

December 20, 2021

Investeer in inspiratie, voor jezelf en je medewerkers

Werkprofessor

December 20, 2021

Investeer in inspiratie, voor jezelf en je medewerkers

Werkprofessor

December 20, 2021

Investeer in inspiratie, voor jezelf en je medewerkers

Werkprofessor

December 20, 2021

Zonder bezieling doelen behalen? Volgens de gast van vandaag, Hans Wopereis, is dat niet de essentie van wat een organisatie zo succesvol maakt. Waarom is bezieling zo belangrijk? En hoe organiseer je dat?

Hans Wopereis was mededirecteur van het ITIP School voor Leven en Werk en werd bekend met 'Het licht en de korenmaat'. Hij heeft meer dan dertig jaar ervaring in cultuurveranderingstrajecten en leiderschapsopleidingen. Daarnaast schreef hij in samenwerking met zijn voormalige team bij ITIP het boek ‘Bezieling werkt’, over de acht bronnen van groei en ontwikkeling in de organisatie.

Passie

De belangrijkste boodschap uit het boek is dat men op zoek gaat naar bezieling in een organisatie. Maar wat wordt er nu precies bedoelt met ‘bezieling’? Volgens Hans is dat hetgeen wat jou drijft, jou motiveert, het gevoel geeft dat het zinnig is wat je doet en waardoor je aangezet wordt om het verschil te maken.

“Niet alleen komen omdat het moet, maar hetgeen maakt je leven nuttig. Dat je denkt gaaf dat ik dit mag doen en ook al kost het je inspanning, je bent dankbaar met wat je doet omdat het je echt aan het hart gaat”.

Als organisatie kun je de mooiste structuren, systemen en visies bedenken. Maar zonder mensen die echt gemotiveerd zijn werkt het niet.

De acht bronnen

In het boek worden de volgende acht bronnen besproken: bezieling, vertrouwen, kring bewustzijn, leiderschap, zelfonderzoek, verantwoordelijkheid, waarachtigheid en mededogen.

Met bronnen bedoeld Hans ook wel waarden. “Waarden zijn waar je jezelf in een organisatie op aan kan spreken, waar je anderen op aan kan spreken. In ons team, van ITIP, hebben we hardop aan onszelf de vraag gesteld ‘wat is het nu eigenlijk waardoor wij zelf zeggen waarom is het zo leuk om hier te werken? Wat is nu ons geheim eigenlijk?’ Toen kwamen we op deze waarden.

Benieuwd waarom bezieling werkt en naar de acht bronnen? Luister dan de nieuwe aflevering van de Werkprofessor!

Links

Meer over Hans Wopereis

Nieuwsgierig geworden naar het boek? Check dan deze link!


Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Een sterk werkgeversmerk is een magneet voor toptalent, maar hoe bouw je dat merk?

Hoe komt het dat het ene bedrijf binnen no time vacatures vervuld, terwijl het andere bedrijf moet trekken aan iedere sollicitant die een beetje geïnteresseerd is?

Employer Branding

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen