Inflatiecorrectie. Hoe help ik mijn werknemers?

Organisatie & Teams

December 6, 2022

Inflatiecorrectie. Hoe help ik mijn werknemers?

Organisatie & Teams

December 6, 2022

Inflatiecorrectie. Hoe help ik mijn werknemers?

Organisatie & Teams

December 6, 2022

Inflatiecorrectie. Hoe help ik mijn werknemers?

Organisatie & Teams

December 6, 2022

Hoge inflatie. Hoe help ik mijn werknemers?

Een van de vele redenen waarom ik (Nina Simons) bij VIE People aan de slag wilde, is  omdat ik veel ervaring kan opdoen bij scale-ups en vooral omdat ik dan in veel verschillende keukens kan kijken. Bij VIE People zien we veel scale-ups, deze ervaring nemen we vervolgens weer mee naar onze andere klanten. Want van ervaring, kennisdeling en best practices worden we allemaal beter. 

Dus ik dacht: Misschien leuk om een keer een kijkje in de keuken van VIE People te geven. En dat dan op een onderwerp waar ik veel vragen over krijg de laatste tijd: inflatie. De inflatiecijfers stijgen de pan uit, de vaste lasten worden duurder en daarnaast kost een stuk brood ook niet meer wat het vroeger was.

Luister hier de Werkprofessor podcast ‘Een nieuwe economische groei. Hoe ziet onze toekomst eruit’. 


Inflatiecorrectie

Dit onderwerp beheerst het nieuws de laatste maanden en ook op de werkvloer schreeuwt het onderwerp inflatie(correctie) om aandacht. Hoe ga je als werkgever om met de stijgende kosten voor jouw medewerkers? 

Dit is natuurlijk voor iedere ondernemer anders. Ik kan jullie in ieder geval meegeven hoe VIE People dit bij haar medewerkers heeft gedaan en dan doe jij er lekker het jouwe mee. Dus hier komt hij: Hoe gaan wij bij VIE People om met inflatie? 

Ten eerste is er een inventarisatie gedaan onder alle VIE’ers. Hierbij zijn we anoniem uitgevraagd over hoe de inflatie ons momenteel beïnvloedt. Meer weten over deze inventarisatie en wat er precies is gevraagd? Neem gerust contact en dan komt de vragenlijst jouw kant op! 


Maatregelen om de bijdrage van VIE People als werkgever te versterken

Vervolgens heeft het leiderschapsteam gekeken naar de resultaten en is mogelijkheden langsgegaan over hoe VIE People als werkgever kan bijdragen. Daar zijn de volgende maatregelen uitgekomen: 

  • Eenmalige vergoeding

Elke VIE’er krijgt een eenmalige compensatie in de vorm van een netto bedrag. 

  • Inzet budgetcoach

Een gezamenlijke workshop met een budgetcoach. Deze workshop gaat over o.a. je financiële doelen, het doen van administratie, de mogelijkheden om je inkomen te vergroten en uitgaven te verkleinen en het maken van een budgetplan.

  • Individuele financiële hulp

Je krijgt als VIE’er de mogelijkheid tot meer individuele hulp. Op kosten van VIE People mag je, al dan niet anoniem, gebruik maken van een budgetcoach. 

  • Kennissessie voor ons werk bij klanten

Misschien nog wel de belangrijkste maatregel: de kennissessie geeft informatie over de achtergrond van schulden, de signalen die je als werkgever kunt opvangen bij financiële problemen en hoe je omgaat met die problemen. 

Lees hier ‘5 tips die helpen om te gaan met salarissen terwijl inflate record op record breekt’

Conclusie

Bij alle communicatie over dit onderwerp, krijgen we ook steevast het volgende bericht mee:

We blijven benadrukken dat als je financiële problemen hebt of voorziet of rekeningen niet meer kunt betalen, we dit graag horen zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

Dit vind ik super mooie uitkomsten en zo’n werkgever gun ik iedereen. Wil je weten wat de voorwaarden concreet inhouden of sparren hoe je het (werk)leven van jouw medewerkers mooier maakt? Neem contact met ons op of meld je aan bij onze online community om te sparren met andere ondernemers over inflatiecorrectie of andere onderwerpen.

Bouw samen aan succes: groei de business én je team

Download de whitepaper Scale-ups & Downs:

  • Leer van andere scale-ups over de 3 belangrijkste dynamieken,
  • Herken je eigen groeibarrières
  • Doe je eigen groei assessment
Fases whitepapers

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Fase 1 - 0 tot 10 medewerkers

Download PDF

Fase 2 - 10 tot 25 medewerkers

Download PDF

Fase 3 - 25 tot 60 medewerkers

Download PDF

Fase 4 - 60 tot 100 medewerkers

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen