Hoe word je een superster in jouw markt met onorthodoxe marketing

Werkprofessor

September 19, 2022

Hoe word je een superster in jouw markt met onorthodoxe marketing

Werkprofessor

September 19, 2022

Hoe word je een superster in jouw markt met onorthodoxe marketing

Werkprofessor

September 19, 2022

Stop met teachen, begin met teasen. Want wees nu eerlijk… wie verdient er meer? Je docent Duits van vroeger of Beyonce? Na het succes van zijn eerdere besteller heeft spreker, auteur en copywriter Aartjan van Erkel een nieuw boek gelanceerd. Nummer 1 - Zo word je de bekendste naam in je markt en krijg je klanten voor het leven.

Vandaag in de Werkprofessor kijken we met Aartjan naar hoe je nummer 1 wordt. Aartjan van Erkel is een van de bestverkopende business-auteurs van Nederland. Hij leert ondernemers om beter te worden in copywriting zodat ze meer klanten binnenhalen via internet.

Ben jij ook leuker dan je eigen marketing?

‘’Wat ondernemers vaak hebben is dat ze leuker zijn dan hun eigen marketing”, Aartjan legt in de podcast uit wat hij bedoelt met deze tekst uit zijn boek. Tipje van de sluier: de kunst is om marketing in ieder geval even leuk te maken als de ondernemer. Marketing op papier is vaak behoorlijk formeel, maar dat kan ook anders. Volgens Aartjan moet je ‘’Stoppen met teachen, starten met teasen.’’ Tegenwoordig is iedereen verslaafd aan entertainment en daar moet je op inspelen. Je moet een mix vinden tussen entertainment en informatie delen. Entertainment is meer dan alleen mensen laten lachen, entertainment is een emotie oproepen bij mensen.

Probeer klanten nee te laten zeggen

Marketing gaat vooral over klanten ja laten zeggen. Aartjan beargumenteert juist dat hij klanten zo snel mogelijk nee wil laten zeggen. Door klanten die niet bij je bedrijf passen zo snel mogelijk weg te jagen zorg je ervoor dat je alleen klanten behoudt waar je ook echt wat aan hebt. Je moet dit alleen wel durven, want je krijgt tegengas.

Ben jij benieuwd wat Aartjan nog meer te vertellen heeft over marketing? Luister dan de nieuwe aflevering van de Werkprofessor!

Links

Meer over Boek nummer 1 Aartjan

Podcast aflevering Marjolein Bongers

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen