Hoe lang mogen slechte bedrijven nog bestaan?

Werkprofessor

November 30, 2020

Hoe lang mogen slechte bedrijven nog bestaan?

Werkprofessor

November 30, 2020

Hoe lang mogen slechte bedrijven nog bestaan?

Werkprofessor

November 30, 2020

Hoe lang mogen slechte bedrijven nog bestaan?

Werkprofessor

November 30, 2020

De sustainable development goals, de meeste mensen hebben er al wel eens van gehoord, maar wanneer maken we het verplicht om hieraan bij te dragen? Nog steeds leeft op de wereld 17% van de mensen van minder dan een dollar per dag, dat komt door bedrijven die onvoldoende betalen. Maar armoede is slechts een van de problemen, we moeten hard aan het werk.

Marga Hoek is vandaag te gast in de Werkprofessor, Marga is wereldwijde ‘thought leader’ op het gebied van duurzame bedrijfsvoering. Ze was CEO van meerdere grote beursgenoteerde bedrijven en schreef het wereldwijd bekroonde boek: The Trillion Dollar Shift.

Niet duurzame bedrijven hebben het makkelijker

Op dit moment zijn onze systemen zo ingericht dat niet duurzame bedrijven in het voordeel zijn. Als we dit veranderen en de regelgeving aanpassen kunnen we tussen de 45% en de 80% van de bedrijven tot verandering dwingen. Marga beschrijft in de podcast waarom deze transitie gaat komen en hoe dat gaat gebeuren.

De transitie is bezig

Unilever heeft onderzocht dat duurzame bedrijven aanzienlijk sneller groeien op het moment dan niet-duurzame bedrijven. Daar ligt volgens Marga een grote kans. Je kunt ondertussen echt wel een business case schrijven op een duurzaam bedrijf. Marga geeft een aantal hele concrete tips: download en lees je in met een sustainable development app (zie shownotes). Er zijn tal van targets en indicatoren die je in hele kleine stappen kunnen helpen om een duurzaam doel te bereiken. Je hoeft het niet allemaal zelf te bedenken.

Links

Meer over Marga Hoek

Het wereldwijd bekroonde boek The Trillion Dollar Shift

Dit zijn de sustainable development goals

Apps die je activeren om aan de slag te gaan met de sustainable development goals

Weten hoe goed jij al bezig bent met je bedrijf of certificeren wat je al doet? Word een B Corp!

Contact

Heb je vragen of input? Of wil je weten hoe Wendy het heeft ervaren om een gecertificeerd B Corp te worden met haar bedrijf VIE People? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen