Hoe jij in de top vijf succesvolle bedrijven komt

Werkprofessor

March 29, 2021

Hoe jij in de top vijf succesvolle bedrijven komt

Werkprofessor

March 29, 2021

Hoe jij in de top vijf succesvolle bedrijven komt

Werkprofessor

March 29, 2021

Hoe jij in de top vijf succesvolle bedrijven komt

Werkprofessor

March 29, 2021

“Maar een derde van de MKB bedrijven groeit sneller dan de economie, en slechts 5% weet die groei ook vast te houden” dat ontdekte Tom Mom met zijn onderzoek aan het Erasmus Centrum voor Ondernemerschap. Hij is vandaag te gast in de Werkprofessor en legt uit hoe dit principe ontstaat, en vooral: wat je er als bedrijf mee moet.

Prof. Tom Mom is Professor Strategic Growth and Implementation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij deed onderzoek naar groeibedrijven en samen met Prof. Dr. Justin Jansen schreef hi het boek ‘naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen’

Hoe je bij de top 5% komt

Om bij de top van de markt te komen moet je de vijf groeistappen doorlopen. In deze aflevering van de Werkprofessor legt Tom de vijf stappen uit: “verken het groeilandschap, bepaal je groeiformule, vertel je groeiverhaal, leer groei vaardigheden en versnel de groeimotor”. Dat klinkt als veel werk, maar aan de hand van concrete voorbeelden wordt het al snel duidelijk. 

Goed is niet goed genoeg

“Het grootste punt is dat het nog zo goed gaat op dit moment”, dat is de uitdaging waar veel succesvolle bedrijven tegenaan lopen. Als het nu goed gaat met je bedrijf, moet je ook juist nu weer bezig zijn met verandering en ontwikkeling. Als je nu niet ontwikkeld, en in je comfortabel situatie blijft zitten, mis je straks de boot. Tom legt in te podcast een aantal casussen uit om deze tactiek in praktijk te brengen. 

Links
Meer over Tom Mom

Het boek Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen, door Tom Mom en Justin Jansen

Aflevering van de Werkprofessor met Prof. Dr. Justin Jansen

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen