Hoe je de creativiteit van jongeren in jouw bedrijf inzet

Werkprofessor

June 22, 2020

Hoe je de creativiteit van jongeren in jouw bedrijf inzet

Werkprofessor

June 22, 2020

Hoe je de creativiteit van jongeren in jouw bedrijf inzet

Werkprofessor

June 22, 2020

Hoe je de creativiteit van jongeren in jouw bedrijf inzet

Werkprofessor

June 22, 2020

De oproep van Mark Rutte aan jongeren, om meer mee te denken over de corona crisis, is te makkelijk gedacht, aldus Eveline Crone. Toch is het wel een hele belangrijke en goede oproep. Jongeren verdienen, juist in crisistijd, een belangrijkere plek aan tafel. De creativiteit en de manier van denken die jongeren nog bezitten is onmisbaar, met de juiste begeleiding kun je dat eruit laten komen. Hoe je dat doet, hoor je in deze podcast.

Maak jongeren weer nuttig

Wat doet de corona crisis met jongeren op de werkvloer? Eveline Crone onderzoekt dat gedurende de crisis en blijft een groep jongeren ook na de crisis monitoren. Het is een maatschappelijke verantwoordelijkheid om iets te doen voor deze groep jongeren. “Het is de fase in je leven de je erop uit wilt, vrienden wilt maken en dingen wilt ontdekken, dat valt allemaal weg”, eenzaamheid onder jongeren in deze crisis is een belangrijk maatschappelijk probleem. Hoe kunnen we de creativiteit van de jongeren juist in deze tijden inzetten en ze daarmee weer een nuttig onderdeel van de maatschappij maken?

Eveline Crone is hoogleraar Developmental Neuroscience in Society aan de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences en in haar onderzoek houdt ze zich bezig met jongeren in de vormende fase van hun leven. Wendy van Ierschot, podcast maker voor BNR, ondernemer (VIE People) en investeerder (VIE Tech Capital) zoekt in deze podcast naar het antwoord op de vraag: hoe kunnen we het beste omgaan met jonge mensen op de werkvloer en hoe creëer je de ideale omgeving om jongeren zich te laten ontwikkelen?


Kansen

Eveline Crone roept om om de creativiteit die jongeren nog bezitten in te zetten binnen je bedrijf. Bij tieners is de creativiteit anders dan bij volwassenen en is de creativiteit ook heel bruikbaar. Tieners denken op een andere manier en daar kun je gebruik van maken, daarmee help je de jongeren ook. Tegelijkertijd benoemt Eveline Crone dat het nog best moeilijk is om dit in praktijk te brengen. Toch geeft ze in de podcast een aantal cruciale tips om jongeren meer in hun waarde te zetten. 


Oproep

Jongeren geven meer om de wereld om zich heen dan we denken. De term ‘de jeugd van tegenwoordig’ is er een waar Eveline Crone geen fan van is. Juist nu merk je dat jongeren veel meer geven om hun omgeving, dan dan de jongeren van ‘vroeger’. Eveline Crone doet een oproep om jongeren meer te waarderen en meer tijd in jongeren te steken.

Geïnspireerd? Luister de hele podcast via jouw favoriete podcast platform. Bekijk onderstaande shownotes voor meer achtergrondinformatie. Vragen of input voor de podcast? Neem contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com


Links

https://www.eur.nl/people/eveline-crone

https://nos.nl/l/2337738


Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen