Hoe één stap eigenlijk bestaat uit een langdurig proces

Werkprofessor

January 24, 2022

Hoe één stap eigenlijk bestaat uit een langdurig proces

Werkprofessor

January 24, 2022

Hoe één stap eigenlijk bestaat uit een langdurig proces

Werkprofessor

January 24, 2022

Van bestuurslid van de AFM naar lerares in het speciaal onderwijs. Een stap die niet voor iedereen is weggelegd. Merel van Vroonhoven kreeg zoveel reacties dat zij besloot er een boek over te schrijven: “De Stap - Hoe mijn weg naar de top me naar het klaslokaal bracht”. Deze week is zij te gast in de Werkprofessor en deelt zij haar verhaal.

Merel van Vroonhoven studeerde mijnbouwkunde in Delft volgde in 2000 een MBA aan INSEAD Business School. Was hoofddirectie bij NN, lid van de management committee bij ING, raad van bestuur bij de Nederlandse Spoorwegen, werd in 2012 topvrouw van het jaar en werd voorzitter van de raad van het bestuur van de AFM; in 2021 zette Merel een grote stap: ze werd lerares in het speciaal onderwijs een stap waarover zij een boek schreef.

Eerbetoon

Nadat Merel besloot om de stap te maken naar het onderwijs, kreeg zij duizenden reacties uit alle hoeken en gaten. In die reacties zag zij drie soorten vragen. Merel: “Dat was enerzijds ‘ik heb ook het verlangen om iets anders te doen en nu jij het hebt gedaan wil ik daar graag meer over weten’. De tweede type reactie was van mensen die zelf een beperking hadden of leraren die een soort erkenning zagen in het belang van hun werk. Het derde type reactie was van mensen die in mijn stap een soort keerpunt/ kantelpunt zagen. Van een tijd waarin we vooral aandacht besteden en belang hechten aan zoveel mogelijk geld verdienen, naar een tijdperk waar andere dingen belangrijk zijn. Namelijk wat draag je bij aan de samenleving. Deze vragen waren voor mij belangrijk om die te beantwoorden, maar dat kon natuurlijk niet naar al die duizenden mensen. Toen dacht ik, ik schrijf een boek als eerbetoon aan alle reacties.

Ervaring

Hoe kijkt Merel terug op haar verleden en de keuzes die zij daarin heeft gemaakt? En hoe neemt Merel haar ervaringen mee naar het klaslokaal?

In deze aflevering van de Werkprofessor komt alles aan bod. Leuk, maar ook zeker interessant om te horen wat Merel te delen heeft met ons.

Links

Meer over Merel

Bekijk hier het boek

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com.

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen