Hoe conflict en polarisatie de voedingsbodem is voor een succesvolle organisatie

Werkprofessor

May 30, 2022

Hoe conflict en polarisatie de voedingsbodem is voor een succesvolle organisatie

Werkprofessor

May 30, 2022

Hoe conflict en polarisatie de voedingsbodem is voor een succesvolle organisatie

Hoe conflict en polarisatie de voedingsbodem is voor een succesvolle organisatie

Werkprofessor

May 30, 2022

We leven in een maatschappij vol met conflicten en polarisatie, maar toch, in al dat donker, is er licht. Want al die conflicten en polarisatie kunnen de voedingsbodem zijn voor een hele succesvolle organisatie.

Frank Weijers is opgeleid in Deep Democracy, interventiekunde, transactionele analyse, systemisch werk en Corporate Antropologie. Hij schreef het boek ‘conflict & polarisatie - effectieve interventies’. Hieruit deelt hij vandaag inzichten en geeft jou als luisteraar praktische tips.

Rode draad

Deep Democracy, interventiekunde en transactionele analyse. Wat is hier de rode draad? Frank neemt je mee! “Het is een hele mond vol. Het gaat eigenlijk over dat mensen goede gesprekken met elkaar kunnen voeren. Daar bedoel ik mee dat mensen aan de ene kant vrijmoedig uitspreken. Dus zich vrij voelen om te zeggen wat ze willen zeggen en op momenten dat ze zich wat minder vrij voelen dat ze de moed hebben om toch het toch te zeggen. En dat ze aan de andere kant bereid en in staat zijn om openhartig naar anderen te luisteren. Ook als anderen iets zeggen wat jij niet vindt, zelfs in situaties waar het haak staat op wat je vindt. Als we die twee dingen nou kunnen dan kunnen we beter met elkaar communiceren dan we tot nu toe doen”.

Verbinding

Volgens Frank zijn er twee vormen van conflicten wenselijk en onwenselijke conflicten. “Wenselijke conflicten zijn conflicten waarin we van mening verschillen, maar waar we het leuk vinden, ons goed kunnen uitspreken en goed luisteren. Zodra het aan een van die twee kanten ontspoord, we spreken ons niet goed uit of we horen elkaar niet meer, dan ontstaat er eigenlijk een vorm van een ongewenst conflict”.

Frank vertelt dat de ongewenstheid hem ook zit omdat men op dat moment de verbinding met elkaar kwijt raakt. Volgens hem is dat wat de laatste jaren steeds zichtbaarder is geworden.

Benieuwd wat jij kan leren van Frank? Luister dan naar de nieuwste aflevering van de Werkprofessor!

Links

Meer over Frank

Zie hier het boek

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Een sterk werkgeversmerk is een magneet voor toptalent, maar hoe bouw je dat merk?

Hoe komt het dat het ene bedrijf binnen no time vacatures vervuld, terwijl het andere bedrijf moet trekken aan iedere sollicitant die een beetje geïnteresseerd is?

Employer Branding

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen