Hoe bind je je klanten, tijdens deze crisis?

Werkprofessor

October 19, 2020

Hoe bind je je klanten, tijdens deze crisis?

Werkprofessor

October 19, 2020

Hoe bind je je klanten, tijdens deze crisis?

Werkprofessor

October 19, 2020

Hoe bind je je klanten, tijdens deze crisis?

Werkprofessor

October 19, 2020

Zijn nieuwe boek is hard op weg om een bestseller te worden: “Wacht niet op de wind, ga roeien!” is geschreven door Jos Burgers. Jos neemt ons vandaag in de podcast mee in drie onderwerpen als je kijkt naar klantrelaties: pricing, de huidige crisis en het sterker binden van klanten aan jouw bedrijf.

De prijs is gewoon de prijs

De prijs van een product of dienst is moeilijk vast te stellen, er wordt zeker bij diensten veel over gepraat. Het eerste waar Jos voor pleit is het stoppen met het verlagen van je prijs als de klant daar om vraagt: “Daarmee geef je eigenlijk toe dat je de klant eerst wilde belazeren met je prijs”. De tip is duidelijk, als je een prijs wilt verhogen of vaststellen, zorg dan dat je het niet hoeft uit te leggen om discussie te voorkomen. “In crisistijd mag je natuurlijk van zo’n regel afwijken, maar verander dan wel de hele deal, leg de klant bijvoorbeeld voor een extra jaar vast”.

De crisis overleven

Jos heeft een tip om sterker uit de crisis te komen. Vraag jezelf eens af: wie is nu onze ideale klant? Kijk vervolgens ook naar je huidige klantenbestand en onderzoek wie van je huidige klanten je het liefste over drie jaar niet meer zou willen hebben. Dat klinkt gek, maar hiermee verscherp je de focus van je doelstellingen. Kortom: verspil geen tijd aan klanten die eigenlijk niet je kernklant zijn.

Van klant naar fan

Je hebt in bedrijven twee zaken waar je aan kunt sleutelen: geld en tijd. Elk bedrijf zou helder moeten hebben hoe ze tijd kunnen inzetten voor alledaagse acties richting de klant. Het kan een bijzonder groot effect hebben als een directeur van een bedrijf de moeite neemt om elke week een klant te bellen. Ook de financiële component kun je slim inzetten: geef een trouwe klant eens wat cadeau, als die klant jou bijvoorbeeld weer een nieuwe klant heeft aangeleverd. Het is duidelijk: kleine acties kunnen ervoor zorgen dat jouw klant ook echt fan wordt.

Links

Meer over Jos Burgers

Het boek van Jos Burgers: Wacht niet op de wind, ga roeien!

Podcast over Binge Marketing met Carlijn Postma

Podcast over Street smart sales met Ronald Bogaerds


Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com


Een sterk werkgeversmerk is een magneet voor toptalent, maar hoe bouw je dat merk?

Hoe komt het dat het ene bedrijf binnen no time vacatures vervuld, terwijl het andere bedrijf moet trekken aan iedere sollicitant die een beetje geïnteresseerd is?

Employer Branding

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen