Geen talent? Geen probleem!

Werkprofessor

October 5, 2020

Geen talent? Geen probleem!

Werkprofessor

October 5, 2020

Geen talent? Geen probleem!

Werkprofessor

October 5, 2020

Geen talent? Geen probleem!

Werkprofessor

October 5, 2020

Dat Mozart talentvol was is geen discussie waardig, maar het talent van Mozart is blijkbaar makkelijk reproduceerbaar in andere mensen. Jeroen de Flander, docent aan de TIAS Business School, legt uit dat talent maakbaar is en hoe je dat kunt doen.

Jeroen schreef het boek ‘De wetenschap van succes’, waarin hij beschrijft hoe het talent van Mozart makkelijk te reproduceren blijkt. “We moeten op een andere manier naar talent gaan kijken” legt hij uit. Wij kennen talent als een aangeboren kwaliteit waar je niets voor hebt hoeven doen, een cadeautje. Toch ligt het volgens Jeroen anders: “slechts 5% is aangeboren, de andere 95% procent bereik je door gebruik te maken van drie hefbomen”. 

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

De eerste hefboom heet ‘de motor’, die speelt in op passie en zingeving. Jeroen legt uit dat passie de sleutel is om de motor bij mensen aan te zetten. Hoe je er dan achter komt wat passie eigenlijk is en hoe je jouw passie ontdekt legt hij ook uit. De kern van passie is interesse, het is heel makkelijk om achter je interesse te komen. Gewoon een test doen op internet (zie shownotes). In de podcast bespreekt Jeroen wat je kunt doen om interesse om te zetten in succes.

Oefenen, oefenen, oefenen..

Als je hebt ingespeeld op de interesse van mensen is het tijd voor de volgende hefboom: elke stap in een leerproces vraagt om een andere manier van oefenen. “We oefenen voornamelijk op het niveau waarop we vandaag zitten, maar daarmee ontwikkel je jezelf erg weinig”, Jeroen legt uit dat je een trainingsprogramma neer moet zetten van een niveau dat iets te moeilijk is. Dit niveau zoeken is voor organisaties essentieel voor de ontwikkeling van haar medewerkers.   

Optimisme als indicator van succes

De laatste hefboom draait om tegenslagen, hoe gaat iemand om met een tegenslag. Optimisme blijkt een belangrijke indicator voor succes, maar ook dat optimisme is maakbaar. Luister de podcast om te ontdekken hoe.


Links

Meer over Jeroen de Flander

Het boek ‘De wetenschap van succes’

Doe hier een interessetest en ontdek jouw zingeving

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

mailto: wendy@viepeople.com


Een sterk werkgeversmerk is een magneet voor toptalent, maar hoe bouw je dat merk?

Hoe komt het dat het ene bedrijf binnen no time vacatures vervuld, terwijl het andere bedrijf moet trekken aan iedere sollicitant die een beetje geïnteresseerd is?

Employer Branding

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen