Gebruik de veranderende wereld in je voordeel

Werkprofessor

December 27, 2021

Gebruik de veranderende wereld in je voordeel

Werkprofessor

December 27, 2021

Gebruik de veranderende wereld in je voordeel

Werkprofessor

December 27, 2021

Gebruik de veranderende wereld in je voordeel

Werkprofessor

December 27, 2021

We zitten midden in een extreem snel veranderende wereld, en daar houden we niet van. Mensen zijn niet gemaakt om te veranderen, en toch verwachten we een groot aanpassingsvermogen, zeker op de werkvloer.

Marcia Goddard, gepromoveerd in de sociale neurowetenschap, deed uitgebreid onderzoek naar de gouden formule voor de werkvloer. Haar doel is eigenlijk hetzelfde als die van onze podcast namelijk, wetenschap integreren in het bedrijfsleven.

Marcia haar achtergrond is erg divers. Zo heeft zij onderzoek gedaan naar autisme, naar de groei mindset, zij heeft in Londen de Bullseye Award, voor het meest innovatieve gebruik van technologie, gewonnen en gewerkt voor Young Capital, Tony Chocolonely, aan de universiteit en bij een serious gaming bedrijf. Een echte duizendpoot.

De gouden formule

Door de vele ervaringen die Marcia heeft opgedaan, kan zij goed naar alle kanten kijken op de werkvloer. Zo zegt zij zelf dat ze met een ‘holistische’ benadering kan komen. “Ik heb de wetenschap, dat betekent dat ik de theorie begrijp, maar ik heb ook de praktijkervaring omdat ik in het bedrijfsleven heb gewerkt. Daarnaast heb ik een HR Leiderschapsrol gehad bij Tony’s. Waardoor ik ook kennis en ervaring heb met de processen binnen HR.

Holistich klinkt zweverig, maar betekent dat je naar alle verschillende elementen gaat kijken. Wat zijn de dingen die wij al weten vanuit de wetenschap, wat zegt de praktijk en hoe kunnen we dat bij elkaar brengen en haal je daar de beste inzichten uit om tot een goed resultaat te komen. Oftewel de gouden formule.

Formule 1

Toen Marcia werkzaam was bij Young Capital zag zij bij haar klanten dat er twee dingen waren die terug bleven komen. Namelijk de continue veranderingen en het onder hoge druk staan. Haar wetenschapsbrein ging bedenken ‘wat kan ik doen en hoe krijg ik inzicht hoe je daar het beste mee op kan gaan’.

Uiteindelijk heeft zij in de Formule 1 wereld een onderzoek gestart. Wanneer het gaat om omgaan met veranderingen en werken onder hoge druk dan is dat een soort laboratorium van fantastische inzichten.

Bij de gouden formule horen vijf elementen. Vier van de vijf elementen heeft zij uit dit onderzoek gehaald.

Benieuwd naar de verschillende elementen van Marcia? Check dan de nieuwste episode van de Werkprofessor.

Links

Meer over Marcia Goddard

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bouw samen aan succes: groei de business én je team

Download de whitepaper Scale-ups & Downs:

  • Leer van andere scale-ups over de 3 belangrijkste dynamieken,
  • Herken je eigen groeibarrières
  • Doe je eigen groei assessment
Fases whitepapers

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Fase 1 - 0 tot 10 medewerkers

Download PDF

Fase 2 - 10 tot 25 medewerkers

Download PDF

Fase 3 - 25 tot 60 medewerkers

Download PDF

Fase 4 - 60 tot 100 medewerkers

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen