Einde van strategie

Werkprofessor

February 27, 2023

Einde van strategie

Werkprofessor

February 27, 2023

Einde van strategie

Werkprofessor

February 27, 2023

Einde van strategie

Werkprofessor

February 27, 2023

Wat morgen brengt weet niemand. Is het nog mogelijk een strategie te ontwikkelen in een onvoorspelbare wereld? De bedrijfsomgeving wordt turbulenter en het nut van een strategische planning lijkt af te nemen. Toch blijkt dat succesvolle organisaties nog altijd plannen maken, strategisch handelen en dat niet alleen voor de korte termijn. Ondanks de onvoorspelbare wereld kijken zij juist verder vooruit. Vandaag in de Werkprofessor Podcast spreken we Ard-Pieter de Man. Hij schreef het boek ‘Einde van strategie!?’. Er is volgens hem geen sprake van het einde van strategie, maar wat wel opkomst is, is een nieuwe vorm: een wendbare strategie.

Ard-Pieter de Man heeft meer dan tien jaar advieservaring, gecombineerd met een academische loopbaan, is het grensvlak van theorie en praktijk zijn speelveld. Het vertalen van nieuw onderzoek in praktische adviezen en het onderzoeken van nieuwe thema’s die in organisaties spelen, is een absolute noodzaak om antwoorden te geven op de vraagstukken waar moderne organisaties zich mee zien geconfronteerd worden.

Onze gast van vandaag houdt zich bezig met strategie, innovatie en organisatiestructurering, maar het meeste werk heeft hij gedaan op het gebied van allianties en partnerships. Samenwerkingsverbanden tussen organisaties zijn de organisatievorm van de toekomst. Hij heeft diverse profit en non-profit organisaties geholpen met het opzetten ervan. Uiteindelijk moet er wel iets staan dat werkt in de praktijk. Naast zelfstandig bestuursadviseur is Ard-Pieter hoogleraar Management Studies in het bijzonder Consulting, Kennisnetwerken en Innovatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Gecombineerd met de praktische ervaring leidde dat tot meer dan tien boeken en tientallen artikelen, die ook in de praktijk zijn gewaardeerd. Zij zijn bekroond met de ROA prijs en de OOA prijs.

Turbulente tijden

Volgens Ard-Pieter de Man moet je juist in een turbulente wereld vooruit kijken. We hebben vaak de neiging om in tijden van turbulentie te denken dat alles op de korte termijn moet. “We zien juist dat organisaties die succesvol omgaan met turbulentie juist lange termijn doelstellingen neerzetten. We noemen dat de purpose. Tegenwoordig een beetje een modewoord. Een doelstelling voor de lange termijn, de vraag is vervolgens hoe ga je daar tot komen?”.

Het is van belang om dit goed in kaart te brengen. Zo geef je richting aan je organisatie en aan de mensen binnen je organisatie. Op die manier kom je steeds dichtbij die purpose.

Benieuwd wat precies een wendbare strategie is? En hoe je tot een wendbare strategie komt? Luister dan de nieuwste aflevering van de Werkprofessor Podcast. Ard- Pieter neemt je mee!

Links

Bestel het boek ‘Einde van strategie!?’

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen