Een succesvol bedrijf opzetten doe je zo

Werkprofessor

October 11, 2021

Een succesvol bedrijf opzetten doe je zo

Werkprofessor

October 11, 2021

Een succesvol bedrijf opzetten doe je zo

Werkprofessor

October 11, 2021

Een succesvol bedrijf opzetten doe je zo

Werkprofessor

October 11, 2021

Een fietsenmerk en fabriek opzetten in Nederland, dat is een weinig innovatief idee. Toch lukte het de Nederlandse fietsenfabrikant VanMoof om in de afgelopen twee jaar, midden in een pandemie, te groeien van 200 naar 700 medewerkers wereldwijd. Na anderhalf jaar Werkprofessor hebben we een behoorlijk aantal hoogleraren en experts gesproken over de wetenschappelijke basis voor een succesvolle organisatie. Vandaag spreken we met Co-founder en CEO Taco Carlier van VanMoof, we gaan bij hem is checken of zij een paar van die wetenschappelijke inzichten, bewust of onbewust, hebben toegepast. 

Taco Carlier zette het bedrijf VanMoof op samen met je broer Ties. Taco neemt hierbij de dagelijkse leiding en Ties, die vanuit Taiwan woont en werkt, focust vooral op de productontwikkeling, de productie zelf en marketing. VanMoof maakt een gigantische groei door. De productie steeg vorig jaar van 10.000 tot 35.000 fietsen en komt dit jaar net onder de 70.000 stuks uit. 


The key to succes

'Volgend jaar verwachten jullie dat de productie zal stijgen tot bijna 200.000 fietsen'. Wendy vraagt aan Taco wat hij denk dat het belangrijkste is dat zij goed doen? Ties vertelt: “Een complete focus van iedereen op ons product”. Naast het feit dat de hele productieketen van het bedrijf volledig in handen is van vanMoof, en daardoor de kosten laag blijven en het product continu en snel ontwikkelt kan worden, verkopen zij ook direct aan de consument. Deze twee factoren maken een modern bedrijf als vanMoof onderscheidend. Taco vertelt.


Aan de start van een revolutie

vanMoof is een van de snelstgroeiende bedrijven van Europa. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen, vragen vele ondernemers zich af.  Hoe onderscheid je jezelf? Hoe hou je huidige klanten tevreden en focus je tegelijkertijd op de ontwikkelingen van de toekomst? Wil jij weten wat nou werkt en wat jij van het bedrijf van vanMoof kan leren als ondernemer? Taco geeft antwoord op deze en andere vragen.


Links

Over VanMoof


Meer over Taco Carlier


Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.


Bouw samen aan succes: groei de business én je team

Download de whitepaper Scale-ups & Downs:

  • Leer van andere scale-ups over de 3 belangrijkste dynamieken,
  • Herken je eigen groeibarrières
  • Doe je eigen groei assessment
Fases whitepapers

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Fase 1 - 0 tot 10 medewerkers

Download PDF

Fase 2 - 10 tot 25 medewerkers

Download PDF

Fase 3 - 25 tot 60 medewerkers

Download PDF

Fase 4 - 60 tot 100 medewerkers

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen